Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Condamnati la malnutritie

Condamnati la malnutritie

• dupa finalizarea licitatiei pentru lapte praf pe anul 2007, Ministerul Sanatatii a repartizat judetului Neamt 1.000 de kilograme din respectivul produs • cantitatea reprezinta a 12-a parte din necesarul de lapte praf • primesc gratuit lapte praf copiii orfani, cu mame bolnave psihic, TBC, sifilis, HIV/SIDA si aceia dati în adoptie sau plasament maternal •

Cota de lapte praf alocata gratuit pentru 2007 sugarilor nemteni care provin din familii defavorizate este infima. Dincolo de faptul ca licitatia pentru laptele praf aferent acestui an abia s-a finalizat de catre Ministerul Sanatatii Publice, respectiva institutie a trimis Autoritatii de Sanatate Publica Neamt o adresa prin care o înstiinteaza ca îi repartizeaza 1.000 de kilograme din respectivul produs, contravaloarea sa fiind de 18.000 lei, adica 180 de milioane de lei vechi. Cum aceasta cantitate reprezinta doar a douasprezecea parte din cea necesara copiilor defavorizati din judet, conducerea ASP Neamt a trimis ministerului un document prin care argumenteaza prin calcule concrete ca pentru alimentatia sugarilor cu probleme din judet este nevoie în fiecare luna de o cantitate medie de 1.600 de kilograme de lapte praf.
„Am aratat ca pentru a acoperi necesarul pentru întreg anul avem nevoie de minimum 12.000 kilograme de lapte praf si ca pe lînga aceasta cantitate trebuie sa recuperam si cele 4.000 de kilograme pe care le-am dat cu împrumut judetului Olt“, a declarat doctor Maria Caescu, director executiv al ASP Neamt.
Potrivit precizarilor facute de catre conducerea ASP Neamt, în judet ar exista, la ora aceasta, circa 500 de copii care ar beneficia gratuit de acest produs. Fata de începutul anilor 2000, numarul acestora a scazut drastic, deoarece s-au modificat continuu criteriile dupa care se acorda. Daca la început principalii beneficiari erau acei copii care reprezentau cazuri sociale, acum lucrurile stau cu totul altfel. Beneficiaza gratuit de lapte praf copiii cu vîrste de pîna la un an ai caror mame au decedat, aceia cu mame bolnave psihic sau de TBC, sifilis, HIV/SIDA, cei dati în adoptie sau în plasament maternal. Mai beneficiaza gratuit de lapte praf sugarii cu probleme majore de sanatate, adica cei anemici sau distrofici.
În consecinta, scaderea numarului solicitarilor de lapte praf din partea nemtenilor a facut ca, la începutul anului 2007, la ASP Neamt sa mai fie depozitate circa 10 tone din acest produs, adica jumatate din cantitatea primita anul trecut.
„Pot sa va spun ca, în ultimele luni, consumul mediu lunar de lapte praf a fost de 1.200 de kilograme, iar unui sugar i se dau într-o luna sase cutii din acest produs, a cîte 400 de grame fiecare“, a adaugat doctor Maria Caescu, director executiv al ASP Neamt.

Articol afisat de 1564 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective