Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 11 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ministrul Justitiei, cercetat de DNA?

Ministrul Justitiei, cercetat de DNA?

• acuzatia apartine lui Cosmin Gusa • Tudor Chiuariu respinge afirmatiile liderului PIN • DNA nu zice nici da, nici ba •

Liderul PIN, Cosmin Gusa sustine ca are informatii potrivit carora ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, este cercetat penal de DNA. Gusa cere premierului si presedintelui sa aiba o pozitie oficiala pe aceasta tema. Ministrul Justitiei spune ca nu este vorba decît de un atac politic, însa Departamentul National Anticoruptie va verifica daca exista un asemenea dosar.
Ministrul Justitiei este cercetat de DNA pentru o fapta asimilata penalului pe care a savîrsit-o în aprilie 2007, în prima luna de mandat, a declarat, duminica, presedintele PIN, Cozmin Gusa. Cozmin Gusa a mai declarat ca ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, este cercetat de DNA pentru ca acesta a avizat o asociere ilegala dintre Posta Româna si un grup de firme private.
Presedintele PIN sustine ca Tudor Chiuariu a semnat favorabil o nota de fundamentare prin care un ansamblu imobiliar a fost dat fara licitatie publica. „Ministrul Chiuariu a semnat o nota de fundamentare care dezavantaja statul român si gira o ilegalitate“, a declarat presedintele PIN. Beneficiarul acestei ilegalitati este domnul Sorin Creteanu, partener cu Adriean Videanu si cu Calin Popescu Tariceanu, a mai spus Cozmin Gusa.
Guvernul, pe baza notei de fundamentare, a dat o hotarîre prin care scotea din circuitul public acest spatiu. Pe baza acestor fapte am informatii precise ca DNA are un dosar de cercetare care îl vizeaza pe actualul ministru al Justitiei, sustine Cozmin Gusa.
Cer primului ministru si presedintelui o pozitie publica în acest caz, a mai spus presedintele PIN.
Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, respinge acuzatiile liderului PIN: „Nu exista dosar la DNA pe numele meu. Totul este dupa parerea mea un atac politic. Nu vreau sa intru într-un joc politic al domnului Gusa. Ministerul justitiei si DNA nu trebuie folosite în scopuri politice sau electorale. ÃŽn cazul hotarîrii de Guvern ministerul Justitiei da doar un aviz“, a explicat Chiuariu. Ministrul Justitiei mai sustine ca avizul pozitiv pe care l-a dat pentru imobilul în legatura cu care se fac acuzatiile a fost dat pe baza documentatiei pe care ministerul Comunicatiior a trimis-o ministerului Justitiei.
DNA nici nu confima nici nu infirma acuzatiile liderului PIN la adresa ministrului Justitiei, potrivit carora acesta ar avea un dosar la Directia Nationala Anticoruptie. În schimb, DNA precizeaza ca se fac cercetari privind legalitatea unor asocieri si a unor achizitii publice realizate de compania Posta Româna. Cercetarile presupun între altele si verificarea împrejurarilor în care s-a dat o hotarîre de Guvern precum si a modului în care s-a emis nota de de fundamentare de catre ministerele Comunicatiilor si Justitiei.

Articol afisat de 1234 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective