Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Apa curenta, utilitate lipsa prin 157 de scoli nemtene

• un semn bun este faptul ca în toate unitatile de învatamînta fost rezolvata problema încalzirii

Unitatile de învatamînt din judetul Neamt sînt în mare parte pregatite pentru a-si deschide portile lunea viitoare. Desi nu toate sînt autorizate, ori nu dispun de cele mai moderne retele de apa, electricitate, ori termice, scolarii nemteni vor avea unde sa învete carte. „ÃŽn cursul lunii august 2007, toate unitatile de învatamînt din judetul Neamt au fost evaluate în vederea începerii noului an scolar. La acesta ora, toate unitatile scolare dispun de surse de încalzire, sobe sau centrale termice, procentul de aprovizionare cu combustibil fiind realizat 100%. ÃŽn ceea ce priveste autorizatiile sanitare sau autorizatiile sanitare cu plan de conformare, cu termene de remediere a deficientelor, trebuie mentionat ca expertizarea unitatilor de învatamînt se face în luna în care a fost emisa autorizatia, urmînd a se acorda viza anuala a Autoritatii de Sanatate Publica. Astfel, din totalul de 392 de localuri de scoli din Neamt, 134 au deja autorizatii de functionare, pentru 126 s-au depus documentatiile si au solicitat obtinerea de autorizatie de functionare, iar alte 132 se afla în curs de completare a documentatiei în vederea autorizarii“, a declarat profesorul Mihai Lacatusu, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt.
La 57 de unitati scolare, din 95 cîte participa la programe de modernizare în vederea asigurarii utilitatilor pîna la începutul anului scolar, se efectueaza lucrari mai ample de reabilitare si modernizare, pentru care s-au stabilit programe de conformare. Elevii a opt unitati scolare din aceasta categorie vor functiona în alte spatii, deoarece sediile proprii sînt în programul de reabilitare si reparatii capitale. Scolile în cauza beneficiaza de sprijinul Consiliului Judetean, iar elevii vor fi transportati cu autobuze si microbuze la cele mai apropiate scoli, pîna la finalizarea lucrarilor, cum este cazul scolii din comuna Rediu.
În Neamt, 157 scoli nu dispun de apa curenta, iar 101 scoli nu au instalatii sanitare moderne. Toate cele 18 gradinite cu personalitate juridica din Neamt au autorizatie de functionare. Din cele 123 gradinite subordonate scolilor generale, si care functioneaza în corpuri de cladire separate, 75 au autorizatie, 22 au depus documentatia si urmeaza procedura de autorizare, 21 sînt în curs de modernizare pentru a asigura utilitatile pîna la începutul anului scolar, iar alte 26 nu au solicitat obtinerea. Nu au apa curenta si instalatii sanitare 48 de gradinite.

Articol afisat de 1654 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective