Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Vipera din casa l-a trimis la spital

Vipera din casa l-a trimis la spital

• un romascan a fost internat în spital în stare critica, dupa ce a fost muscat de o vipera • incidentul s-a petrecut în propria locuinta, unde barbatul adapostea reptila pe post de animal de companie • victimei i s-a administrat la spital serul antiviperinic, la trei ore de la contactul cu veninul •

Un nemtean a fost internat în spital în stare critica ieri dupa-amiaza, dupa ce a fost muscat de o vipera. Neculai Tapalaga, în vîrsta de 27 de ani, domiciliat în Roman, a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Neamt cu mîna dreapta umflata ca o pîine, de la degete pîna la cot. Intrarea în contact cu reptila nu s-a petrecut în padure sau în vreun loc unde colcaie serpii veninosi, ci chiar în propria locuinta, unde tînarul creste vipera pe post de animal de companie, adapostind-o într-un acvariu.
Desi acesta o tine în casa de mai multa vreme, oferindu-i masa si casa, reptila s-a dovedit ieri nerecunoscatoare si în timp ce acesta îi dadea de mîncare, s-a repezit si l-a muscat de degetul mijlociu al mîinii drepte. Constientizînd pericolul vital la care este expus, barbatul a cerut ajutorul cumnatului sau, care a fost martor la scena mai putin domestica petrecuta. Acesta a crestat cu cutitul zona în care a patruns dintele viperei, a extras cu gura o cantitate destul de mare de sînge, pe care l-a aruncat, dupa care a bandajat degetul victimei, ferm convins ca totul e în regula si ca toata cantitatea de substanta toxica a fost eliminata din organism. Numai ca, dupa aproximativ o ora, crescatorul de vipere a observat ca mîna se cam umfla si ca are frisoane, ameteste si nu se simte deloc în largul lui. Ca atare, cei doi barbati au pornit catre Spitalul Judetean Neamt.
„Barbatul muscat de vipera era constient, dar era cam agitat, dat fiind faptul ca starea lui generala era alterata. Avea mîna foarte umflata, ceea ce arata ca circulatia nu era tocmai normala. Am luat legatura cu colegii de la sectia Anestezie si Terapie Intensiva care stiam ca sînt abilitati sa actioneze în astfel de situatii, iar acestia au venit cu serul antiviperinic cu care au fost dotati chiar vara aceasta. Pacientului i-a fost administrat serul respectiv, dupa care a fost luat în îngrijire de colegii de pe ATI, unde va ramîne în supraveghere cîteva zile. Problema este ca pacientul a fost injectat cu substanta antidot la circa trei ore dupa ce a primit veninul. Veninul de sarpe, ca orice substanta toxica cu risc letal, poate produce probleme de coagulare sanguina, insuficienta renala si chiar hepatica. Speram, însa, ca pacientul sa aiba noroc“, a declarat doctor Brîndusa Stahie din cadrul Unitatii de Primire a Urgentelor a Spitalului Judetean Neamt.

Articol afisat de 2365 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective