Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Situatie neclara la Economic

Situatie neclara la Economic

• desi CA al ISJ a propus demiterea din functie a directoarei Laura Lazar de mai bine de o luna, ministerul trece cu vederea aceasta decizie si nu comunica raspunsul oficial • în aceste conditii, directoarea suspendata... nu prea mai este suspendata, nefiind înstiintata oficial •

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului îsi mai dovedeste o data nepasarea fata de Inspectoratul Scolar Judetean Neamt, în cazul directoarei Laura Lazar, de la Grupul Scolar Economic Administrativ Piatra Neamt.
Luna trecuta, membrii Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt au decis suspendarea profesoarei Laura Lazar din functia de director al Economicului, datorita comportamentului sau autoritar fata de colegi, necomunicarii cu acestia si deciziei pe care a luat-o de a confectiona o stampila pentru unitatea de învatamînt pe care o conducea, fara avizul inspectoratului sau al reprezentantilor Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Decizia membrilor Consiliului de Administratie a fost transmisa la minister, pentru ca acesta, la rîndul sau, sa ia la cunostinta de respectiva hotarîre si inspectoratul sa puna în aplicare destituirea. Dar, profesoara Laura Banu s-a îmbolnavit si a intrat în concediu medical de 90 de zile. Din cauza bolii, ea nu a putut fi înstiintata despre ceea ce s-a întîmplat în acea sedinta a Consiliului de Administratie si nici nu i se poate comunica. Desi am încercat sa aflam cînd va reveni din concediu, cu atît mai mult cu cît o perioada atît de lunga presupune un diagnostic destul de grav, încercarile noastre au esuat. ÃŽn acest rastimp, frîiele Grupului Scolar Economic Administrativ au fost preluate, cu delegarea atributiilor, de profesoara Doina Gheorghiu. „ÃŽn cazul profesoarei Laura Lazar nu prea stiu sa spun ce va urma. La un moment dat, dumneaei va reveni din concediu si noi nu vom sti ce sa-i transmitem, pentru ca nu avem avizul MinisteruluI Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Destituirea din functia de director nu o poate face Inspectoratul Scolar, ci ministerul. De aceea, asteptam o decizie de la Bucuresti“, a declarat profesorul Grigoruta Oniciuc, inspector scolar general adjunct al ISJ Neamt.

ISJ Neamt, încurcat de bîlbele MECT

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Neamt (ISJ) asteapta avizul Ministerului Educatiei, pentru a o putea înstiinta pe Laura Lazar de demitere. ISJ Neamt a mai fost tratat cu indiferenta si în alte situatii, cînd, de exemplu, cu o întîrziere de doua zile, a fost anuntat ca inspectorului scolar general adjunct, profesorul Eugen Dinu Vasiliu, nu i s-a mai prelungit delegatia, revenind pe functia de inspector scolar. Nici cînd în fruntea învatamîntului nemtean au fost numiti Mihai Lacatusu, ca general, si Grigoruta Oniciuc si Eugen Dinu Vasiliu, adjuncti, ministerul nu a dat dovada de mai multa promptitudine. La fel s-a întîmplat si în cazul destituirii din functie a ex-adjunctei ISJ, profesoara Liliana Georgescu, cînd MECT a facut greseli memorabile. Aceasta a fost anuntata de schimbare si, în aceeasi zi, s-a produs înlocuirea, fara a i se da timpul pevazut de lege pentru a putea depune contestatie. Ulterior, MECT a „dres busuiocul“, revenind asupra deciziei. A fost lasata în functie cîteva zile, cu pretul îndepartarii inspectorului scolar Grigoruta Oniciuc, care a fost, apoi, repus pe functie. Ramîne de vazut ce se va întîmpla în cazul fostului director de la Grupul Scolar Economic Administrativ. Pentru ca bîlbele METC au devenit, deja, obisnuite.

Articol afisat de 1501 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective