Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Internaþionale 15 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

PE SCURT

Aliat american ucis în Irak

Principalul aliat al armatei americane în lupta împotriva retelei Al Qaida în Irak, liderul tribal sunit seicul Abdul Sattar Abu Risha, a fost ucis joi în explozia unei bombe în vestul tarii, a anuntat televiziunea irakiana, informeaza AFP. „Seicul Abdul Sattar Abu Risha a fost ucis de o bomba în apropierea locuintei sale în provincia al-Anbar“, a anuntat televiziunea de stat al-Iraqyia. Seicul Abdul Sattar Abu Risha a fost aliatul principal al armatei americane în noua sa strategie pusa în aplicare de sase luni împotriva retelei Al Qaida în provincia al-Anbar, bastion al insurectiei sunite în vestul tarii.

Accident aviatic în SUA

Trei pasageri ai unui avion de mici dimensiuni apartinînd unei firme de exploatare a titeiului si gazelor au decedat dupa ce aparatul de zbor s-a prabusit în statul american Washington, informeaza AP citînd surse oficiale. Avionul, de tip A-36 Beechcraft Bonanza, decolase din Havre, statul Montana, si se apropia în jurul orei 18 de aeroportul regional Skagit (la aproape 100 de kilometri nord de Seattle), cînd a disparut de pe ecranele radarelor. Oficialii din cadrul aeroportului au luat legatura cu aeroporturile din regiune, presupunînd ca pilotul a redirectionat aparatul, însa, dupa ce si-au dat seama ca nu au putut lua legatura cu cei din avion, au început operatiunile de cautare.

Discutii pe tema Kosovo

Slovenia va fi atasata, în timp ce va asigura în 2008 presedintia rotativa a Uniunii Europene, obtinerii unei pozitii comune a celor 27 în legatura cu statutul provinciei separatiste sîrbe Kosovo, a anuntat un înalt responsabil al guvernului de la Ljubljana. „Kosovo este înainte de toate o chestiune europeana“, a declarat Janez Lenarcic, secretar de stat sloven pentru afaceri europene, într-un interviu acordat agentiei Reuters. UE este înca divizata asupra statutului viitor al Kosovo, unele tari membre presupun ca independenta sa va crea un precedent în favoarea revendicarilor altor miscari separatiste.

Japonia exploreaza Luna

Japonia a lansat, ieri dimineata, o racheta transportînd o sonda de observatie a Lunii, prima etapa a celui mai ambitios program lunar dupa misiunea americana Apollo în 1969, a anuntat Agentia de exploatare spatiala JAXA. Lansatorul japonez H-2A a decolat „fara probleme“ ieri la 10.31 ora locala de la baza Tanegashima, avînd la bordul sau sistemul „Kaguya“ compus dintr-o sonda principala si doi mici sateliti anexati, a precizat agentia.

Reducere a fortelor SUA în Irak

Presedintele american, George W. Bush, a declarat, ieri, ca a decis sa urmeze recomandarile generalului comandant al trupelor în Irak asupra unei reduceri limitate de efective pîna în iulie 2008 si i-a chemat pe americani sa le sprijine. „Va cer sa fiti alaturi de mine si sa sprijiniti recomandarile facute de generalul Petraeus, precum si efectivele cerute de el“, a declarat Bush la adresa alegatorilor americani, potrivit unor extrase ale textului alocutiunii televizate pe care el a rostit-o joi. Generalul David Petraeus, comandant al fortei multinationale în Irak, a estimat ca este posibil sa se reduca de la 20 la 15 numarul de brigazi americane în Irak pîna în iulie 2008.

Articol afisat de 1192 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective