Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Virozele respiratorii „încep scoala“

Virozele respiratorii „încep scoala“

• zeci de copii de vîrsta prescolara si scolara au fost diagnosticati, în ultimele zile, cu infectii respiratorii • desi în unele cazuri medicii au recomandat internarea, parintii au refuzat categoric, asumîndu-si efectuarea tratamentului la domiciliu •

Zeci de prescolari si scolari din Neamt se vor prezenta, astazi, la deschiderea noului an de învatamînt, chiar daca starea lor de sanatate nu este deloc buna.
De vineri pîna ieri, medicii pediatri au consultat peste 50 de copii de toate vîrstele care au fost diagnosticati cu viroza respiratorie, în stadii mai mult sau mai putin grave. Unii dintre acestia chiar prezentau infectii respiratorii la nivelul laringelui, faringelui sau al bronhiilor, pentru tratarea carora medicii recomanda, de regula, tratament instraspitalicesc. De data aceasta, propunerea de internare a copiilor mai grav bolnavi, venita din partea cadrelor medicale, s-a izbit de refuzul categoric al parintilor care si-au asumat efectuarea tratamentului la domiciliu, pentru ca odraslele sa nu rateze începerea anului scolar.
„Din cauza racirii vremii, pe de o parte, si din cauza frigului din case, pe de alta parte, foarte multi copii au probleme respiratorii. Astazi (ieri, 16 septembrie), de dimineata, pîna la ora 12, am consultat 15 copii care aveau starea generala alterata din cauza virozei respiratorii. Cei mai multi aveau febra si probleme digestive, precum si o stare de apatie specifica bolii. Amigdale inflamate, faringo-amigdalite, bronsite si bronsiolite, cam astea sînt infectiile respiratorii pe care le-am sesizat la copiii pe care i-am consultat azi. Toti parintii care au venit, azi, cu copiii la consultatie au specificat de la bun început ca vor reteta pentru a face tratament acasa, chiar daca este vorba despre antibiotice injectabile. Cîtiva dintre copiii pe care i-am vazut azi ar fi fost mai bine daca ar fi ramas internati, dar parintii nici nu au vrut sa auda. Au promis, în schimb, ca daca în doua-trei zile nu apare nici o ameliorare, ci, din contra, e mai rau, vor reveni la spital“, a declarat doctor Radu Smicala (foto), de garda ieri la Pediatria Spitalului Judetean de Urgenta Neamt.
Medicii pediatri sînt de parere ca, în prima luna a acestui an scolar, cum se întîmpla de regula la reintrarea în colectivitate, se vor înregistra multe cazuri de îmbolnaviri în rîndul copiilor.
Tocmai de aceea, acestia îi sfatuiesc pe parinti ca, înca de la primele semne de boala, sa consulte medicul de familie sau pediatrul, care sa stabileasca tratamentul adecvat. În scopul cresterii imunitatii copiilor, medicii recomanda sa li administreze copiilor o alimentatie calitativa, bogata în vitamina C, Calciu si proteine.

Articol afisat de 1327 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective