Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Politistii, atacati dur de prefect

• prefectul Toader Mocanu sustine ca politistii din mediul rural nu dau dovada de suficienta eficienta, atunci cînd ancheteaza un accident rutier • prefectul le reproseaza faptul ca lasa prea mult circulatia oprita, creînd în felul acesta nemultumiri majore participantilor la trafic • oamenii legii se apara, raspunzîndu-i prefectului ca nu prea stie ce se întîmpla în ograda Politiei •

Prefectul Toader Mocanu este foarte nemultumit de cum îsi desfasoara activitatea politistii din mediul rural, atunci cînd au de efectuat anchete imediat dupa producerea accidentelor rutiere. ÃŽn prima parte a lunii septembrie, cînd a mai beneficiat de o parte din concediul de ohihna, prefectul judetului a circulat pe mai multe drumuri judetene si nationale, ocazie cu care a vazut cum se desfasoara circulatia pe caile de rulare din judet si unele incidente care se produc. „Am efectuat mai multe deplasari în judet si am vazut cum se desfasoara circulatia din pozitia participantului la traficul rutier. Am constatat, nu o data, o implicare insuficient de buna a politistilor din mediul rural, atunci cînd se produce un accident rutier. Politistul scoate paleta si opreste, fara a se gîndi la lungimea sirului de masini. De exemplu, într-o sîmbata, la Pipirig, între Dolhesti si Pluton, la trei ore dupa producerea unui accident, circulatia era tot oprita. Dintr-o directie de mers erau pe margine 20 de masini, iar din cealalta, dinspre Valea Muntelui spre Tîrgu Neamt, masinile oprite în trafic se întindeau pe o lungime de circa un kilometru. Nu-i posibil asa ceva. Politistii trebuie sa urgenteze anchetele pe care le desfasoara la fata locului. Am discutat cu seful Politiei Neamt, comisarul sef Aurelian Soric, si voi discuta si cu seful Politiei Rutiere, comisarul sef Costan despre aceste aspecte. Eu cred ca e momentul ca politistii sa patruleze mai mult si sa stationeze mai putin. La Vînatori Neamt, într-o zi s-a rasturnat un TIR. Desi masina era iesita în decor, politistul umbla sa caute un TAF sa o ridice, or, nu-i treaba lui sa faca asta. ÃŽntr-un week-end, la o nunta, erau vreo 20 de masini care mergeau de la casa mirelui sau a miresei spre Starea Civila. Se circula cu 20-25 de kilometri pe ora si cu claxoanele solicitate la maximum. Se formase coada de masini si, dupa un timp, am revenit în zona sa vad ce se mai întîmpla si nu am gasit nici un politist care sa dirijeze circulatia care se desfasura foarte greu. Politistii trebuie sa fie în strada mai mult în week-end, decît în celelalte zile. Asta le este meseria, pentru asta sînt platiti“, a declarat, foarte nemultumit de activitatea unor aparatori ai legii, prefectul Toader Mocanu.

Politistii se apara

Cu siguranta, declaratiile facute de prefectul Mocanu la adresa politistilor nu le-a picat bine acestora. ÃŽntr-un comunicat remis redactiei, Biroul de presa al IJP Neamt raspunde punctual tuturor întrebarilor lansate de Toader Mocanu. Raspunsurile oamenilor legii, pertinente de altfel, arata ca prefectul nu prea stie ce se întîmpla în ograda Politiei Neamt. Altfel, nu s-ar fi apucat sa dea cu „barda“. „Trecem printr-o situatie mai dificila, deoarece DN 15 B Tîrgu Neamt-Poiana Largului este aglomerat, fiind folosit ca ruta alternativa de multi conducatori auto, datorita lucrarilor care se efectueaza pe DN 17 Suceava-Vatra Dornei-Cluj, prin Pasul Tihuta.
Tinînd cont de acest aspect, Inspectoratul de Politie al judetului Neamt va intensifica activitatile de patrulare pe acest sector de drum, folosind atît lucratorii Serviciului Politiei Rutiere Neamt, cît si lucratorii de la posturile de politie comunale. Legat de o eventuala neimplicare a lucratorilor posturilor de politie în efectuarea activitatilor de patrulare cu autoturismele din dotare, nu putem sa nu tinem seama de faptul ca majoritatea posturilor de politie sînt prevazute si încadrate cu trei lucratori de politie si de multe ori se ivesc situatii (concedii de odihna, concedii medicale), în care la posturile comunale ajung sa lucreze, în fapt, doar doi politisti sau, cîteodata, chiar unul singur. În aceste cazuri, luam masura delegarii de la un alt post de politie pentru a asigura prezenta a cel putin doi politisti. Activitatea agentilor de la posturile comunale pe linie de circulatie reprezinta o mica parte din activitatea totala pe care o desfasoara în îndeplinirea atributiilor de serviciu.
Ne dorim ca prin actiunile pe care ne-am propus sa le desfasuram sa preîntîmpinam orice probleme care pot sa apara pe linia traficului rutier pe traseul mentionat mai sus si rugam cetatenii sa ne sesizeze, la numarul de telefon 112, despre orice eveniment pe care îl constata, din statisticile noastre rezultînd faptul ca în 90% din cazuri politia ajunge la fata locului în maxim 15 minute de la momentul primirii anuntului. ÃŽn ceea ce priveste deblocarea drumului, responsabilitatea nu este a politiei, ci a Sectiei Neamt a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale. ÃŽn cazul accidentelor rutiere, daca traficul nu este blocat datorita unor autovehicule implicate în evenimentul rutier, circulatia celorlalte autoturisme va fi întrerupta doar pe timpul efectuarii cercetarii la fata locului si doar daca nu exista posibilitatea degajarii a cel putin unui sens de mers“, se arata într-un comunicat al Biroului de presa al IJP Neamt.

Articol afisat de 1797 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S.TÃRNÃ, D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective