Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 20 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„DNA - instrument de santaj politic“

„DNA - instrument de santaj politic“

• „Traian Basescu este un mare luptator împotriva coruptiei, pentru ca da avizul“, a mai spus ministrul justitiei, Tudor Chiuariu • DNA a cerut marti avizul Cotrocenilor pentru începerea urmaririi penale împotriva sa •

Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu (foto), a declarat, marti, ca exista elemente pentru a afirma ca DNA este un instrument de santaj politic si ca în acest sens va da exemple concrete în zilele urmatoare.
„Lucrurile care se întîmpla la DNA sînt mult mai grave, nu as vrea sa întelegem ca este vorba de un razboi Chiuariu-Morar. Lucrurile care s-au întîmplat la DNA în ultimii doi ani sînt mult mai grave, plîngeri penale care aveau toate elementele pentru a declansa cercetarea penala si care au fost, pur si simplu, ignorate si au fost înregistrate dupa ce s-a dispus controlul DNA, respectiv dupa 16 mai“, a afirmat Chiuariu.
Ministrul Justitiei a mai spus ca cererea sa de revocare din functie a procurorului-sef de la sectia a II-a DNA Doru Tulus exista si se va relua discutarea acesteia dupa prezentarea concluziilor raportului CSM privind activitatea DNA.
Ministrul Justitiei a reafirmat ca nu a facut nimic ilegal si ca nu are ce sa-si reproseze, dar ca, deocamdata, nu are la ce verdict sa se astepte din partea Comisiei prezidentiale, deoarece nu stie care sînt faptele care i se imputa.
„Din ceea ce am avut în ultimele zile, cred ca este destul de evident ca institutiile statului sînt folosite în scopuri personale, pentru ca unii sa-si pastreze scaunul si ramîne sa vedem daca sînt folosite si în scopuri politice (...) Dupa ce am citit raportul, nu mai gasesc nici o logica în ceea ce fac procurorii DNA, logica pe care am învatat-o noi la scoala nu o regasesc deloc în actele lor de cercetare penala. Este pur si simplu înfricosator, este un monument de incompetenta si de abuzuri ce se întîmpla acolo. Va voi da amanunte în zilele urmatoare, care vor fi pline de dezvaluiri“, a spus Chiuariu.
Tudor Chiuariu, a mai afirmat ca DNA nu este o structura anticoruptie, ci este o structura menita sa regleze interese politice.
„Nu stiu daca a fost o idee buna înfiintarea PNA, devenit DNA, întrucît aceasta institutie a fost deturnata de la scopurile sale. Cercetarile se fac astfel: cei de la putere îi alearga pe cei care au fost la putere sau pe cei din opozitie. Nu este o structura anticoruptie, este o structura menita a regla interese politice. Trebuia sa fie o structura de elita, alcatuita din cei mai buni procurori“, a spus Chiuariu.
Ministrul a mai declarat ca si cererile de aviz pentru începerea urmaririi penale facute saptamîna trecuta de DNA împotriva lui Adrian Nastase si Miron Mitrea sînt tot acte politice.
„ÃŽnsa, întrucît cei doi sînt deputati, chiar daca presedintele aproba cercetarea penala, Parchetul trebuie sa faca o noua cerere la Camera Deputatilor si mai trebuie acordul Camerei din care fac parte cei doi. Tot la avizul Camerei ajungi, dar pîna atunci, se va vedea ca Traian Basescu este un mare luptator împotriva coruptiei, pentru ca da avizul“, a afirmat Chiuariu.
El a mentionat ca nu-l intereseaza verdictul Cotroceniului si nu tine de scaunul de ministru. În eventualitatea în care va fi suspendat din functie, ramîne ca problemele care se petrec la DNA sa fie rezolvate de urmatorul ministru.

Articol afisat de 1323 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective