Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Teren este, mai trebuie bani pentru Palatul de Justitie

Teren este, mai trebuie bani pentru Palatul de Justitie

• un teren de 8.000 de metri patrati va fi dat gratuit Ministerului Justitiei • Palatul de Justitie se va construi lînga Scolile Normale •

Parte din justitia nemteana va functiona în viitor în cartierul Darmanesti, lînga Scolile Normale din Piatra Neamt. Consiliul Judetean Neamt a fost de acord sa dea, în folosinta gratuita, suprafata de 8.000 de metri patrati, pe care se va ridica Palatul Justitiei. „S-a cautat teren în mai multe zone din Piatra Neamt, dar nu s-a gasit aceasta suprafata. Am decis sa punem la dispozitia Justitiei acest teren, desi dupa aceasta donare nu mai ramînem decît cu vreo mie de metri patrati disponibili, ceea ce e o nimica toata, pentru ca nu se mai poate face mare lucru pe el. Pierderea este oarecum a noastra, pentru ca, nemaiavînd suprafete disponibile, nu vom mai putea accesa diverse programe, cum a fost, de exemplu, cel cu Spitalul Judetean de Urgenta. Pentru înfiintarea acestei unitati spitalicesti de interes judetean, noi am pus la dispozitie terenul. Daca va mai fi nevoie de pamînt pentru altceva, nu vom mai avea cu ce contribui ca fiind partea noastra într-un program. Recunosc faptul ca la început m-am opus sa dam cei 8.000 de metri patrati pentru Palatul de Justitie tocmai din aceste considerente, dar ulterior m-am razgîndit pentru ca justitia nemteana ar pierde fondurile alocate de ministerul de resort pentru realizarea sediului propriu daca nu demareaza lucrarile pîna la sfîrsitul acestui an. E vorba de foarte multi bani alocati si atunci am decis sa dam terenul în folosinta gratuita“, a declarat vicepredintele Consiliului Judetean, Dumitru Badea.

Neîncredere

Saptamîna viitoare, pe data de 27, decizia conducerii CJ va fi avizata si de plen, cînd consilierii se vor aduna în sedinta.
Înstiintati ieri de catre unul dintre reporterii Monitorului de Neamt despre decizia legislativului judetean, reprezentantii Tribunalului Neamt s-au aratat extrem de neîncrezatori. Purtatorul de cuvînt al institutiei, juristul Viorel Stoian, prim-grefiera Carmen Ivasca si chiar presedintele Tribunalului, judecator Laura Filioreanu au tinut sa precizeze ca hotarîrea CJ în ceea ce priveste punerea la dispozitie a unui teren pe care sa se construiasca un nou sediu va fi luata în sedinta de joi, 27 septembrie si ca informatia pe care o detinem noi nu poate fi certa.
„Stim ca în sedinta de saptamîna viitoare se va pune în discutie o cerere a Ministerului de atribuire în folosinta gratuita a unui teren pentru edificarea unei constructii în care sa functioneze pe viitor Tribunalul si Judecatoria Neamt. Nu avem cunostinta sa fi avut loc astazi (ieri, 21 septembrie n.r.) o sedinta extraordinara a CJ în care sa se fi admis acea cerere. Cît despre banii alocati pentru investitia respectiva, pîna în momentul de fata nu s-a vorbit despre asa ceva, atît timp cît sînt de parcurs foarte multe etape pîna la construirea sediului respectiv. Dar daca e asa cum spuneti, nu putem decît sa ne bucuram“, a declarat judecator Laura Filioreanu, presedinte al Tribunalului Neamt.

Trei viitori proprietari pe sediul Tribunalului si Judecatoriei

Sediul în care functioneaza Tribunalul Neamt si Judecatoria Piatra Neamt este revendicat. Desi, initial, a fost o singura persoana care revendica imobilul - Iancu Fischer, ulterior s-a stabilit ca aceeasi cladire mai este revendicata de alte doua persoane, Ilan Lippa Mayer si Yaron Mayer, toti mostenitori ai fostilor proprietari ai respectivului imobil. Modificarile aduse Legii 10/2001 în 2005, privind reforma în domeniile proprietatii si justitiei, prevad acum, în mod obligatoriu, restituirea cladirilor în care functioneaza institutii publice, inclusiv tribunale, parchete sau instante judecatoresti, în natura. Exista si posibilitatea negocierii unei sume de bani, în schimbul cladirii. Se pare ca nu s-a ajuns la o astfel de întelegere, asa ca s-a mers pe ideea unei noi constructii. Reamintim ca Ministerul Justitiei a publicat în presa locala un anunt de cumparare a unei suprafete de teren, dar demersul nu a avut efectul scontat.

Articol afisat de 1676 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective