Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Job-urile în Cipru, neinteresante pentru nemteni

Job-urile în Cipru, neinteresante pentru nemteni

• la bursa pentru locuri de munca în Cipru s-au prezentat doar 80 de persoane • ofertele cipriotilor i-au îngrijorat pe reprezentantii AJOFM Neamt, care i-au sfatuit pe cei interesati sa nu accepte sa lucreze fara contract de munca •

Oferta angajatorilor ciprioti din domeniul constructiilor, care au nevoie de 443 de muncitori calificati, nu a stîrnit prea mare interes în rîndul nemtenilor. La Bursa locurilor de munca organizata ieri la Cercul Militar din Piatra Neamt de catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, în colaborare cu institutia omoloaga de la nivel judetean, s-au prezentat aproximativ 80 de persoane.
Conform planului dupa care s-a desfasurat acest tîrg de locuri de munca, cei care s-au prezentat ieri au completat un chestionar ce cuprindea date personale si un formular tip, fiind îndrumati si ajutati de catre consilierii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Neamt, dupa care au cerut amanunte legate de perioada contractului, salariu, timpul de munca, asigurarea de cazare, masa etc. Numai ca raspunsurile date la întrebari de catre consilierul EURES al Ciprului, i-a descurajat maxim pe cei interesati. Au aflat ca despre contract de munca nu poate fi vorba, pentru ca legislatia cipriota nu conditioneaza angajatorii în acest sens, iar în ceea ce priveste salariul au primit informatii imprecise, cum ca ar fi în jur de 1.700 de euro brut, pentru ca acesta este cuantumul retributiei în domeniul constructiilor în Cipru. Nici în ceea ce priveste timpul de munca nu s-a putut afla o informatie concreta.
„ÃŽn aceste conditii, noi am cerut consilierei EURES din Cipru sa solicite de la Ministerul Muncii de acolo date concrete referitoare la încheierea unui contract de munca, salariu, timp de munca. Daca vom primi raspunsuri satisfacatoate în acest sens, îi vom încuraja pe cei interesati sa îsi finalizeze dosarele si sa le depuna, daca nu, atunci noi vom fi cei care îi vom sfatui pe oameni sa nu riste si sa nu se duca la munca în Cipru. Cei prezenti ne-au lasat adresele lor, asa ca de îndata ce vom primi informatiile cerute de la consilierul EURES, le vom trimite acasa scrisori în care le vom spune cum stau lucrurile. Cert este ca dosarele pentru plecare la munca noi le verificam, iar daca vom constata ca datele problemei sînt incerte, îi vom încuraja pe oameni sa nu accepte sa fie bataia de joc a angajatorilor ciprioti“, a declarat Rodica Popescu, director a Agentei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Neamt.
Potrivit aceleiasi surse, putini nemteni au fost interesati de acest tîrg de munca, pentru ca au fost impuse multe restrictii - calificare în domeniu, experienta de minimum doi ani, cunostinte minime de limba engleza sau greaca. Pe de alta parte, multi dintre muncitorii în contructii sînt demult pleacati la munca în strainatate unde sînt platiti foarte bine.

Articol afisat de 1926 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lacramioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective