Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 24 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Procurorii anticoruptie riposteaza la inspectia CSM

Procurorii anticoruptie riposteaza la inspectia CSM

• „niciunul dintre aceste dosare nu a fost restituit de catre instanta de judecata, ceea ce denota faptul ca a existat o buna calitate a actului de urmarire penala“, sustine DNA • ministrul justitiei sustine ca observatiile la raportul CSM fac parte dintr-o campanie de dezinformare dusa de DNA •

Directia Anticoruptie a postat pe site-ul propriu obiectiile pe care le are în legatura cu rezultatele anchetei CSM. Raportul evidentia nereguli si ilegalitati pe care procurorii DNA le-ar fi comis în diverse anchete, acuzatii preluate ulterior de ministrul Justitiei.
Procurorii DNA sînt nemultumiti de felul în care Consiliul Superior al Magistraturii a facut raportul de inspectie. În comunicatul semnat de procurorul-sef Daniel Morar (foto) se mentioneaza ca CSM nu a tinut cont de aspecte importante ale muncii DNA, cum ar fi lupta împotriva marii coruptii. Procurorii DNA atrag atentia asupra numarului important de dosare pe numele unor fosti si actuali membri ai Parlamentului, secretari de stat, presedinti de consilii judetene, precum si magistrati.
„Niciunul dintre aceste dosare nu a fost restituit de catre instanta de judecata, ceea ce denota faptul ca a existat o buna calitate a actului de urmarire penala“, sustine DNA. Procurorii sînt nemultumiti ca s-au dat informatii secrete din dosare în lucru: nume de inculpati, adrese, conturi, la care procurorii ar fi avut acces si care nu ar fi facut obiectul unor dezbateri publice.
Conform DNA, „Toate exemplele privesc cauze ce sînt în prezent înregistrate ca dosare penale si se afla în faza actelor de cercetare penala. Acestea sînt personalizate, nu numai prin indicarea numarului de dosar si a faptei cercetate, ci si prin identificarea persoanelor ce au facut sesizari, persoanelor reclamate, institutiilor de la care s-au solicitat ori obtinut date si chiar a procurorului care instrumenteaza cauza, nefiind respectat caracterul nepublic al urmaririi penale“.
Ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, sustine ca observatiile la raportul CSM fac parte dintr-o campanie de dezinformare dusa de DNA. „DNA nu ne explica de ce sînt atîtea dosare restante, de ce plîngerile stau ani de zile neînregistrate, de ce nu se fac luni de zile acte în dosare“, a afirmat ministrul Justitiei.
Purtatorul de cuvînt al CSM, Cecilia Morariu, nu a vrut sa comenteaza observatiile DNA. Morariu a afirmat ca toate datele au caracter nepublic pîna cînd vor fi discutate de Sectia de procurori a CSM în 3 octombrie.

Articol afisat de 1211 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective