Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 25 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Declaratia politica: Motiunea de cenzura a PSD- ultimatum pentru domnul Geoana, în fruntea partidului

Declaratia politica: Motiunea de cenzura a PSD- ultimatum pentru domnul Geoana, în fruntea partidului

Am intitulat astfel declaratia mea politica, deoarece, într-un cuvînt, consider ca este o ultima încercare a domnului Geoana de a „se pironi“ în scaunul de presedinte al PSD. Cu ceva timp în urma, asteptam cu totii o decizie înteleapta si o declaratie politica pertinenta a conducerii fostului partid de guvernamînt, în urma unei întîlniri „montane“. Acolo s-au adus reprosuri amenintatoare pentru scaunul domnului Geoana si, pentru a mai obtine ceva timp, presedintele PSD a venit cu o gaselnita: „sa introducem o motiune de cenzura împotriva Guvernului Tariceanu“. Toti pesedistii de marca au aplaudat si au avizat decizia, fara sa se gîndeasca o clipa ca finalul putea fi neasteptat. Domnul Geoana era fericit ca a gasit consensul, iar colegii domniei sale erau fericiti ca au gasit, în sfîrsit, un motiv sa-l înlature de la conducerea PSD.
Ce înseamna o motiune de cenzura fortata pentru un partid ca PSD, care, zilnic, înregistreaza caderi în sondaje, acum situîndu-se undeva la 16-17%, din optiunile electoratului? Ce înseamna o motiune de cenzura pentru un PSD care a demonstrat, în timpul celor patru ani de guvernare, ca nu a facut nimic pentru România decît „Scandalul Autostrazii Transilvania“ si „Scandalul Fregatelor“, acestea fiind numai cîteva exemple? Ce înseamna o motiune de cenzura pentru un partid ca PSD, care, timp de patru ani, cît a stat la guvernare, a adoptat „strategia pumnului în gura“ în ceea ce priveste comunicarea? Abia acum vedem ca cele mai mari tepe financiare au fost „semnate“ în spatele usilor închise.
Vedem acum, aceeasi asa-zisa transparenta PSD reflectata în strategia de imagine, o strategie care a fost înteleasa, de catre liderul Geoana, prin aparitii la televizor, zilnice, cu spoturi publicitare gen „reclama la detergent“. Problemele de imagine ale PSD au culminat cu acuzatii si trimiteri subtile la adresa „greilor PSD“, si ma refer la spusele lui Geoana ca textul motiunii îi va speria pe „PSD-istii care au dosare grele“. Se pare ca, de la o zi la alta, presedintii de organizatii PSD îsi dau seama ca au facut cea mai mare greseala atunci cînd au votat „cu domnul Geoana - presedinte“, un lider de partid care, de cînd se afla în fruntea PSD, a reusit performanta sa aduca partidul la 16% din optiunea electoratului. Domnul Geoana si ai lui trebuie sa înteleaga, o data pentru totdeauna ca PSD „a fost si nu mai este“. Strategia de imagine a PSD a dus partidul în derizoriu, culminînd cu aceasta bîlbîiala politica denumita „motiune de cenzura“.
Sa faci peste noapte din PSD un partid de „oameni stilati“, cum se considera domnul Geoana, iar a doua zi sa apari cu un discurs „gen Vanghelie“, este o catastrofa politica. Sa încerci sa adopti o strategie, gen Vasile Dîncu, astazi, iar a doua zi sa te calauzesti dupa o idee, gen Bogdan Teodorescu, este o sinucidere din punct de vedere politic. Toate acestea nu demonstreaza decît ca PSD nu mai reprezinta o entitate politica, în peisajul românesc. Acest lucru demonstreaza ca PSD a devenit un „stol de pasari“ galagioase, care îsi spun zilnic: „eu cînt cel mai frumos“. Macar de ar cînta, nu sa faca galagie pe la „colturi de organizatii locale“!
Sa depui o motiune de cenzura care sa incrimineze actiunile de redresare a economiei si de crestere a nivelului de trai, dupa ce o guvernare PSD a dus toate acestea la un nivel apropiat de zero, reprezinta o acuzatie adusa, de fapt, propriilor membri de partid - PSD, care au condus ministere si agentii, autori ai distrugerii sperantei de mai bine a românilor. Sa depui o motiune de cenzura prin care sa te acuzi, indirect, reprezinta o adevarata „strategie“, pe care numai „domnul Geoana si ai lui“ au putut sa o conceapa.
Democratia care a domnit permanent în PSD a „triumfat“ prin vocea domnului Geoana care, vazîndu-se parasit de „greii PSD“, a declarat ca vor fi exclusi din partid toti acei membri care nu vor semna textul motiunii. Acesta este stilul de lucru al liderului PSD, stil incriminat de domnul Iliescu, cel care i-a reprosat ca are mintea încetosata de perspectiva de a deveni prim-ministru.
Motiunea de cenzura cu care ameninta PSD este, de fapt, motiunea de cenzura a domnului Geoana. Cert este un lucru, daca motiunea cu care ameninta PSD nu va fi depusa sau nu va trece de Parlament, cu siguranta...va trece motiunea contra lui Mircea Geoana, care va fi depusa de „gruparea Iliescu“ si care va face ca actualul lider al PSD sa plece din fruntea unui partid aflat într-o adevarata criza de imagine.

Deputat PNL de Neamt
Dorinel Ursarescu

Articol afisat de 1403 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective