Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Internaþionale 26 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
România la Sesiunea Adunarii Generale ONU

România la Sesiunea Adunarii Generale ONU

• mesajul României va fi prezentat, vineri, 28 septembrie • tema sesiunii este gestionarea schimbarilor climatice •

Ministrul român al afacerilor externe, Adrian Cioroianu conduce delegatia României la dezbaterile politice „la vîrf“ din deschiderea celei de-a 62-a Sesiuni a Adunarii Generale a ONU, care au loc, la New York, în perioada 25-28 septembrie, informeaza MAE, într-un comunicat transmis Rompres.
Ca urmare, ministrul Adrian Cioroianu (foto) va fi cel care va prezenta mesajul national al României, vineri, 28 septembrie, în plenul Sesiunii Adunarii Generale, care, în 2007, are ca tema-fanion gestionarea schimbarilor climatice.
Printre cei care vor rosti alocutiuni în aceeasi zi se afla sefii diplomatiilor din Rusia, China, Egipt, Austria, Grecia, precizeaza comunicatul MAE.
Totodata, ministrul Cioroianu va avea o serie de întrevederi cu înalti demnitari ai Organizatiei Natiunilor Unite, cum ar fi presedintele Adunarii Generale, Dr. Srgjan Kerim, secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, si adjunctul sau pentru afaceri politice, Lynn B. Pascoe.
Potrivit comunicatului MAE, aceasta saptamîna de dezbateri politice la Adunarea Generala a ONU prilejuieste, la New York, si un program amplu de reuniuni ale ministrilor de externe din tarile membre ale Uniunii Europene (UE). Acestia vor avea o prima întîlnire în formatul de 27, urmat de reuniuni cu partenerii strategici, SUA si Federatia Rusa.
Ministrul Cioroianu va participa si la Dineul Transatlantic oferit de secretarul de stat al SUA, Condoleeza Rice.
Alte reuniuni ministeriale la care România va lua parte în aceste zile includ Grupul de Prieteni ai Aliantei Civilizatiilor si formatul tarilor contribuitoare la eforturile de stabilizare si reconstructie din sudul Afganistanului.
Seful diplomatiei române are, de asemenea, programate întrevederi cu omologii sai din Republica Coreea, Turcia, Ucraina, Iran, Irak, Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Azerbaidjan si Bahamas.
Adrian Cioroianu se va întîlni, totodata, cu asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene si eurasiatice, ambasadorul Daniel Fried.
Totodata, în contextul organizarii la New York, în cursul saptamînii ministeriale, a unei serii ample de reuniuni la vîrf dedicate principalelor probleme de interes pentru pacea si securitatea globala, printre care se afla si întîlnirea ministeriala a Grupului de Contact pentru fosta Iugoslavie si prima runda de negocieri directe între reprezentantii Belgradului si ai Pristinei, seful diplomatiei române are programate si întrevederi cu reprezentantii SUA si ai UE în Troica pentru procesul statutului Kosovo, ambasadorii Frank Wisner si Wolfgang Ischinger.
Programul vizitei la New York a sefului diplomatiei române include, de asemenea, o întîlnire de lucru cu liderii principalelor organizatii evreiesti americane si o întrevedere cu prof. Elie Wiesel.
În plus, ministrul Cioroianu va avea o întîlnire cu functionarii români din Secretariatul ONU si va fi prezent la deschiderea anului universitar la Seton Hall University.

Articol afisat de 1355 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective