Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 27 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Procurorii anticoruptie cheama fotbalul la ancheta

Procurorii anticoruptie cheama fotbalul la ancheta

• procurorii anticoruptie au început verificari la cluburile de fotbal care au evoluat în sezonul 2006-2007 din Liga I de fotbal • vizate sînt 18 cluburi, între care si FC Ceahlaul • „pe adresa FC Ceahlaul nu a venit nici o citatie de la DNA“, afirma Gheorghe Stefan, presedintele de onoare al clubului de fotbal pietrean • oficialul a mai spus ca nu-l intereseaza faptul ca procurorii anticoruptie vor sa investigheze mai multe aspecte „de coruptie“, petrecute în campionatul trecut • deja Gigi Becali si George Copos au comparut în fata anchetatorilor •

Fotbalul românesc se cutremura. Dupa ce acum doi ani scandalurile legate de datoriile enorme pe care cluburile de fotbal le aveau catre stat pareau a nu se mai termina, de aceasta data a venit rîndul Directiei Nationale Anticoruptie sa-si „arunce“ o privire în curtea Ligii I de fotbal. Informatii de ultima ora arata ca, dupa prezenta lui Gigi Becali si a lui George Copos la DNA, acelasi lucru îl vor face mai multi presedinti de cluburi, fotbalisti si arbitri. Se pare ca toti acestia vor fi audiati în legatura cu comiterea unor presupuse fapte de coruptie, respectiv dare si luare de mita. Tot scandalul a fost declansat dupa ce Gigi Becali a afirmat ca i-a platit pe jucatorii lui Dinamo ca acestia sa nu piarda în fata clujenilor de la CFR. Mai mult, ar urma sa fie investigata si povestea banilor oferiti dar nedati, de acelasi Becali, jucatorilor de la Gloria Bistrita, pentru a nu pierde un meci cu Rapidul. Informatiile aparute în presa centrala arata ca urmatorii care vor intra pe usa DNA-ului vor fi Cristi Borcea, Iuliu Muresan si Arpad Paszkany, Jean Padureanu sau Marin Condescu. Ca toate acestea s-ar întîmpla din cauza lui Constantin Iacov, fostul presedinte de la FC National, care ar fi facut un denunt la DNA, ramîne de vazut.
Cît priveste pozitia clubulului de fotbal Ceahlaul Piatra Neamt fata de „meciul“ provocat de DNA, presedintele de onoare a gruparii de sub Pietricica, Gheorghe Stefan, a declarat: „Nu ma intereseaza problema si nu am nici o problema ca anchetatorii sînt interesati de cele întîmplate în sezonul 2006-2007. Pe adresa clubului nostru nu a venit, pîna acum, nici o citatie. Cît despre ascultarile de telefoane, nu pot afirma nimic. Nu am amanunte si nu pot face speculatii. La astea multi sînt priceputi“, a declarat Gheorghe Stefan, presedintele de onoare al clubului de fotbal Ceahlaul Piatra Neamt.
Asa-zisa ancheta a procurorilor anticoruptie ar viza sezonul 2006-2007 din Liga I de fotbal, iar cluburile verificate vor fi Dinamo, Steaua, CFR Cluj, Rapid, Poli Timisoara, Gloria Bistrita, Otelul Galati, Unirea Urziceni, Pandurii Tîrgu Jiu, Poli Iasi, FC Vaslui, U Craiova, UTA Arad, Farul Constanta, Ceahlaul, FC Arges, FC National, Jiul Petrosani.
Trebuie spus ca Ceahlaul a retrogradat în Liga a II-a la finalul sezonului 2006-2007, pe care procurorii anticoruptie sînt axati, revenirea sa în prima divizie fiind datorata faptului ca Delta Tulcea a promovat, dar nu a depus la timp dosarul pentru licentiere pentru a putea juca în „A“. Reamintim ca atît Becali, cît si Copos sînt deja clienti ai DNA-ului, primul fiind cercetat pentru mult cîntatul schimb de terenuri facut cu Armata, iar cel de-al doilea, în „Afacerea Loteria“.
Acum doi ani, marile cubluri de fotbal din România, în special cele din Liga I, au fost în mijlocul unui scandal care a facut multa vîlva la acea vreme. Nemultumit de datoriile imense pe care unele cluburi de fotbal le înregistrau catre stat, seful Fiscului din acea vreme, Sebastian Bodu, a amenintat ca va pune sechestru pe bazele sportive si pe jucatori. Agentia Nationala de Administrare Fiscala a amenintat cublurile datoare cu executarea silita. A existat chiar si un termen limita pentru plata datoriilor, respectiv 25 octombrie 2005, însa doar cîteva cluburi si-au achitat datoriile catre stat. Cu alte cuvinte a fost vorba despre „un mare fîîîîs“, datoriile cublurilor fiind date uitarii. Nu este exclus ca si anuntata ancheta demarata de catre procurorii anticoruptie sa aiba aceeasi soarta. Acest lucru se va vedea în lunile urmatoare cînd anchetatorii îi vor chema, rînd pe rînd, pe cei vizati la audieri.

Articol afisat de 1530 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, M. MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Tzepelica la data 27.09.2007 05:09
Poate-i vine randul la DNA si lui musiu Pinalti !
Si nu numai pentru fotbal, ci si pentru afacerile cu energie si alte "afaceri" care au facut dintr-un afacerist obscur si falimentar cum era inainte de a ocupa postul de primar, unul foarte prosper, cel mai prosper !
Iar pentru ca amicul sau Borcea de la Dinamo i-a luat-o inainte la DNA, poate ne va povesti si noua cum s-a pricopsit el cu un teren taman in buricul orasului Piatra Neamt, pe str. Orhei - asa cum se aude ca s-ar fi pricopsit si George Copos, dar pe muntele Pietricica !
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective