Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 28 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PD si PLD fac planuri pentru noul Guvern

PD si PLD fac planuri pentru noul Guvern

• posibili premieri: Vasile Blaga sau Theodor Stolojan

Liderii democrati si cei liberal-democrati fac deja calculele pentru formarea Cabinetului PD sau PD-PLD, al carui premier sa fie Vasile Blaga (foto) sau Theodor Stolojan, iar ministri - Mircea Toader, Cezar Preda, Radu Berceanu, Mihai Razvan Ungureanu, Monica Macovei, Ionut Popescu, Georghe Flutur. Surse democrate si liberal-democrate au declarat, ieri, ca liderii celor doua formatiuni iau în considerare ca, în cazul în care motiunea de cenzura a PSD va fi votata de Parlament, noul Cabinet sa fie monocolor PD sau bicolor PD-PLD. Astfel, în cazul unui Guvern format din ambele partide, PD l-ar propune pentru functia de premier pe secretarul general Vasile Blaga (foto), nume acceptat, pîna la urma, de PLD, care l-ar dori pentru acest post pe liderul liberal-democrat Theodor Stolojan. Democratii, însa, resping, fara drept de apel, ipoteza Stolojan premier, avansînd, eventual, varianta ca presedintele PLD sa preia o functie de ministru, eventual cel de Finante, plus portofoliul unic de vicepremier. Liberal-democratii nu accepta, însa, varianta ca Stolojan sa fie ministru, sugerînd ca liderul PLD va fi sau premier sau nu va face parte deloc din Guvern.
PLD considera ca, în cadrul unor negocieri pentru formarea unui Cabinet Blaga, liberal-democratii ar putea sa ocupe trei portofolii ministeriale. Liderii PLD prefera sa mearga pe mîna unor oameni care cunosc situatia acestor ministere, ale caror portofolii le-au detinut si în trecut. Ei l-ar putea propune pe presedintele executiv Gheorghe Flutur la Agricultura, pe senatorul Ionut Popescu la Finante si pe vicepresedintele Mircea Cinteza la Sanatate.
Se mai ia în calcul ipoteza ca, daca premierul va fi democratul Vasile Blaga, vicepremierul sa fie liberal-democratul Gheorghe Flutur. Din acest Cabinet Blaga PD-PLD, democratii vor propune mai multi fosti ministri, alaturi de cîteva nume noi.
Se pare ca ministru de Interne poate fi secretarul executiv al PD, Mircea Toader, fost secretar de stat în MAI. Pentru ocuparea acestui portofoliu a fost vehiculat si numele lui Alexandru Boer, pe care ministrul Vasile Blaga îl propusese ca sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna a MAI.
Pentru Ministerul de Externe este vehiculat numele lui Mihai Razvan Ungureanu, care, daca va refuza, ar putea fi înlocuit de un tînar diplomat de cariera.
Ministrul Apararii ar putea fi vicepresedintele democrat Cezar Preda, în prezent presedinte al Comisiei SIE.
Pentru ocuparea postului de ministru al Economiei este favorit Gheorghe Pogea, fost vicepremier care gestiona domeniul economic.
Ministerul Justitiei i-ar putea reveni din nou Monicai Macovei. La fel, portofoliul Transporturilor ar putea sa-i fie oferit senatorului Radu Berceanu, Dezvoltarea Regionala - Ancai Boagiu, iar Mediul - Sulfinei Barbu.

Articol afisat de 1485 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective