Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Internaþionale 28 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Muncitorii din Moldova ar putea invada piata europeana a muncii

• previziunea apartine publicatiei britanice Daily Express • articolul vine în replica la o declaratie a presedintelui Traian Basescu • acesta a cerut relaxarea legislatiei astfel încît cetatenii moldoveni sa obtina mai usor cetatenia româna •

Sute de mii de muncitori din cea mai saraca tara din Europa ar putea lua cu asalt piata europeana a muncii, scrie Daily Express, referindu-se la declaratia presedintelui României conform careia cererile de dobîndire a cetateniei pentru persoanele din Republica Moldova ar trebui rezolvate în regim de urgenta pentru ca ei sa poata munci în tari europene.
Presedintele Traian Basescu a cerut saptamîna aceasta autoritatilor române sa schimbe legislatia astfel încît moldovenii sa obtina mai usor cetatenia româna. „Am cerut Guvernului sa reanalizeze problema acordarii cetateniei române pentru cetatenii Republicii Moldova, avînd în vedere obligatiile morale pe care le avem fata de românii de acolo, obligatiile politice si, nu în ultimul rînd, plecînd de la realitatea ca pe piata fortei de munca din UE exista un deficit de 20 de milioane de oameni“, a declarat, marti, seful statului.
Marea Britanie a limitat accesul pe piata muncii pentru muncitorii bulgari si români dupa aderarea celor doua tari la 1 ianuarie. Ambele state au facut apeluri repetate pentru ca aceste restrictii sa fie ridicate, dar, se pare ca Ministerul britanic de interne se pregateste sa recomande mentinerea restrictiilor timp de înca un an. Criticii spun însa ca, în pofida restrictiiilor, muncitorii intra în Regatul Unit liber, fiind cetateni ai Uniunii Europene, si ramîn pe insula pentru a munci ilegal.
Cu o administratie sugrumata de coruptie, niveluri alarmante ale traficului cu stupefiante si fiinte umane, Bulgaria este una din tarile europene cu grad mare de infractionalitate, scrie Daily Express.
Restrictiile impuse pe piata muncii lucratorilor din România si Bulgaria au fost anuntate anul trecut, iar Ministerul de Interne a promis sa revizuiasca aceste masuri anual. În prezent, românii si bulgarii pot munci în Marea Britanie în numar limitat si doar în cadrul unor programe destinate activitatilor din constructii si agricultura, ambele destinate muncitorilor necalificati. Un nou sistem pe puncte ar urma sa fie introdus anul viitor, iar Ministerul de Interne intentioneaza sa îl mentina pîna la luarea unei decizii privind deschiderea pietei muncii pentru lucratorii români si bulgari, masura pe care Marea Britanie este obligata sa o adopte cel tîrziu în 2012.

Articol afisat de 1270 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective