Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ocolul Silvic Tîrgu Neamt a trecut „la cele sfinte“

Ocolul Silvic Tîrgu Neamt a trecut „la cele sfinte“

• Manastirea Neamt a obtinut o hotarîre judecatoreasca care îi da dreptul sa preia cladirile ce exista pe suprafata celor 4.478 de hectare de padure • printre imobilele cu pricina se afla si sediul Ocolului Silvic Tîrgu Neamt • juristii de la Directia Silvica Neamt considera hotarîrea ca fiind netemeinica si nelegala •

Dupa ce a pierdut doua batalii la rînd, Mitropolia Moldovei si Bucovinei si-a luat revansa, o hotarîre irevocabila a Judecatoriei Tîrgu Neamt deschizîndu-i calea pentru a intra în posesia cladirilor pe marginea carora s-a facut atîta tam-tam. Silvicultorii considera, însa, decizia drept netemeinica si ilegala. E interesant sa constati, ca simplu spectator, ca o instanta decide retrocedarea unui imobil în conditiile în care exista o decizie oficiala care arata ca acel imobil a fost retrocedat prin fals.
Calugarii sînt, însa, hotarîti sa intre în posesia cladirilor cît mai repede cu putinta. „Se vede ca Justitia în România este dreapta“, a spus parintele jurist Constantin Grigore. El afirma ca a luat deja legatura cu executorul judecatoresc din Tîrgu Neamt si ca, în cel mai scurt timp, vor trece la executarea hotarîrii care le da dreptul sa preia cladirile. Juristul Mitropoliei a declarat chiar ca acest lucru va fi facut, cel mai probabil, în prima zi a saptamînii viitoare. „Am vorbit cu executorul judecatoresc si luni vom lua cladirile“, zice Grigore.
La decizia instantei din Tîrgu Neamt s-a ajuns dupa ce s-a judecat cererea introdusa de Manastirea Neamt, ce a avut ca obiect „obligatia de a face autorizare executare silita“. La aceasta cerere, introdusa în luna iunie de catre calugari, instanta a hotarît acum trei zile sa admita cererea pentru autorizarea executarii silite. „Autorizeaza pe reclamantele creditoare sa delimiteze si sa preia de la Directia Silvica Neamt cladirile aflate pe terenul cu vegetatie forestiera (...), conform listei întocmite de Ocolul Silvic Tîrgu Neamt, si anume: sase depozite intermediare de exploatare, casa de protocol oaspeti, sediul Ocolului Silvic Tîrgu Neamt, cinci cantoane-canton Secu, cabana Huma, cabana Icoana, Mangalerie, sediu brigada silvica, drumurile forestiere, teren recoltat fîn si doua helestee, pe cheltuiala debitoarei“, se arata în hotarîrea judecatoreasca favorabila calugarilor. Cu alte cuvinte, Manastirea Neamt va lua aceste imobile prin executare silita, cheltuielile urmînd sa fie achitate de catre Silvic.

Juristul Directiei Silvice: „Netemeinic si nelegal“

Decizia instantei i-a luat prin surprindere pe silvicultori. Ei nu înteleg cum de s-a ajuns la aceasta decizie din moment ce procurorii au stabilit ca parintele jurist a falsificat lista ce a dus la retrocedarea sediului Ocolului Silvic Tîrgu Neamt. „ÃŽn dosarul privind contestatia la executare, pornita împotriva dosarului executorului judecatoresc Dron Gheorghe, s-a dispus suspendarea executarii silite cu privire la cladirile aferente terenului de 4.478 ha, obtinute de Manastirea Neamt prin hotarîre irevocabila. Desi aceasta suspendare a ramas irevocabila prin decizia instantei de recurs a Tribunalului Neamt si, prin urmare, aveam dreptul sa nu predam cladirile prevazute în titlul executoriu pîna la solutionarea irevocabila a contestatiei la executare, instanta Judecatoriei Tîrgu Neamt autorizeaza pe Manastirea Neamt, în mod netemeinic si nelegal, sa delimiteze si sa preia cladirile mentionate în titlul executoriu, pe cheltuiala noastra, în cadrul unui nou dosar. Precizam ca instanta nu a tinut cont de suspendarea executarii silite a cladirilor, ramasa irevocabila si care opera în aceasta situatie, precum si de faptul ca nu erau îndeplinite conditiile cerute de Codul de Procedura civila (art.580 ind. 2), aplicabile în aceasta cauza. Mai mult decît atît, instanta de executare nu tine cont de faptul ca Regia Nationala a Padurilor-Romsilva nu are calitate procesuala în acest dosar, singura obligata la predarea cladirilor fiind Directia Silvica, asa cum se observa si în titlul executoriu“, ne-a declarat Camelia Romaniuc, jurista Directiei Silvice Neamt.

FOTO: Manastirea Neamt a primit Ocolul Silvic Tîrgu Neamt

Articol afisat de 2399 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de olteanu la data 29.09.2007 07:25
Justitia de la Targu Neamt
Sunt curios sa aflu cine a judecat dosarul Manastirii Neamt de i se da dreptate la aceasta instanta pe banda rulanda.Sunt multe de spus despre cum se face "dreptate" la Targu Neamt. Aici daca crezi ca ai dreptate judeca-te -s-ar putea sa pierzi;daca nu ai dreptate judeca-te -s-ar putea sa castigi.E o instanta supraaglomerata cu putini judecatori si cu si mai putini pregatiti si onesti,solutiile se stiu dinainte,prieteniile locale si relatiile merg ca unse si de aceia cei nedreptatiti aici isi cauta dreptatea apoi la alte instante de grad superior.Cum a fost posibil sa fie dat inapoi Ocolul Silvic Targu-Neamt desi n-a apartinut niciodata manastirii nici terenul nici constructia tocmai de catre o instanta de la Targu Neamt?Cum de s-a putut ca in acelasi oras sa fie dat teren in permanenta celor care erau in comisiile de aplicare a legii fondului funciar fara drept?Cum de hotararile de "improprietarire"se pun in executare asa repede de executorul Dron?
Ad�ugat de silviu la data 01.10.2007 18:55
Mafioti
Eu cred ca presa ar trebui sa se implice mai mult in treburile bisericesti, care in ultimul timp nu prea mai tin cont de cele sfinte.
Banul e ochiul dracului se zice. Calugarii ne confirma acest lucru pe zi ce trece.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective