Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pãdurar „sanctionat“ cu o pereche de cãtuse

• un angajat al Directiei Silvice a fost încãtusat de un politist de la Circulatie • el fusese prins de aparatul radar circulînd cu 87 de kilometri pe orã în localitate • „am vrut sã iau actele din torpedou si a sãrit pe mine, punîndu-mi cãtusele“, spune silvicultorul care va face plîngere atît la IJP Neamt, cît si la instantã • purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt spune cã lucrurile au stat cu totul altfel, iar vinovat este soferul • unul dintre politistii implicati a mai fost sanctionat pentru abateri •

Soferii care s-au aflat sîmbãtã, în jurul orei 15,40, pe DN 15, în satul Bistrita, comuna Alexandru cel Bun, au putut asista la o scenã desprinsã din filmele americane. Actori au fost un angajat al Directiei Silvice Neamt si doi agenti din cadrul Politiei Rutiere Neamt. Socul a fost cu atît mai mare cu cît silvicultorul, îmbrãcat în verde, era imobilizat în cãtuse lîngã masina sa în timp ce trecãtorii se uitau la el ca la urs. Alãturi de el, cei doi politisti, unul cunoscut cu antecedente de comportament. Ce s-a întîmplat de s-a ajuns în acea situatie nu se stie cu exactitate, cert fiind faptul cã cele douã pãrti se apãrã si se acuzã reciproc. Silvicultorul, care a dorit sã-si pãstreze anonimatul, spune cã unul dintre politisti l-a agresat si l-a încãtusat fãrã motiv, drept pentru care se va adresa superiorilor si instantelor de judecatã. La rîndul lor, politistii se apãrã spunînd cã soferul ar fi fost cel care a avut un comportament necorespunzãtor. „S-a întîmplat pe la ora 15,40. Veneam cu autoturismul personal dinspre Bicaz, de la serviciu. ÃŽn comuna Alexandru cel Bun m-am intersectat cu un autoturism Logan, dotat cu radar. Ulterior, în apropiere de intersectia cu drumul care duce la Mãnãstirea Bistrita, am vãzut o masinã de politie cu girofarurile în functiune. Politistul de la volan mi-a fãcut semn sã opresc si am tras pe dreapta. A venit la masinã si mi-a solicitat actele spunîndu-mi cã am fost prins circulînd cu o vitezã de 87 de kilometri pe orã în localitate. Stiind cã eu tin actele în torpedou am dat sã intru în masinã pentru a le cãuta. Nici nu am apucat sã pun mîna pe portierã cã politistul m-a îmbrîncit începînd sã urle la mine, somîndu-mã sã-i dau actele. ÃŽn momentul urmãtor am fost încãtusat. Dupã ce mi-a pus cãtusele a început sã mã controleze si mi-a gãsit documentele în portofel, printre alte hîrtii. La scenã a asistat si celãlalt politist de pe Logan care venise acolo la solicitarea agentului care mã oprise. Eram într-o ipostazã rusinoasã, legat cu cãtusele la spate lîngã masina mea. I-am rugat sã mã dezlege, pentru cã mã strîngeau si mã simteam penibil. Treceau cunoscuti pe drum si se uitau mirati la mine, nestiind ce am pãtit. ÃŽntr-un tîrziu mi-au desfãcut cãtusele si au completat procesul-verbal în prezenta unui martor oprit din trafic. Nu am semnat actul si am fãcut obiectii, întrucît nu mi se pare normal ca în anul 2007 sã ti se punã cãtusele pentru o simplã contraventie.
Am permis de 10 ani si niciodatã nu l-am avut suspendat sau anulat. Voi face plîngere la seful Politiei Neamt, iar pentru tot ce s-a întîmplat îl voi actiona în judecatã pe acest politist. Sînt multi martori, cei care locuiesc la casele din zonã si au vãzut ce mi s-a întîmplat. ÃŽn România anului 2007 este imposibil sã se întîmple asa ceva“, a declarat angajatul Silvicului.

Varianta politistilor

Inspectorul Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt, ne-a prezentat versiunea celor doi politisti. „Doi agenti ai Politiei Rutiere erau în actiune cu aparatul radar, pe traseul Piatra Neamt-Bicaz, între orele 14-22. Unul dintre ei era pe autoturismul inscriptionat cu însemnele Politiei, ce circula în spatele Loganului, si era cel care oprea soferii care comiteau abaterea. La un moment dat, el a fost anuntat prin statie cã autoturismul reclamantului a fost depistat circulînd cu 87 de kilometri la orã în localitatea Alexandru cel Bun, iar el i-a solicitat sã tragã pe dreapta. Politistul s-a prezentat si a solicitat documentele. ÃŽn acel moment, persoana respectivã a scos portofelul cu acte si i l-a arãtat politistulului spunîndu-i cã nu i le dã. I-a solicitat sã se prezinte, însã soferul i-a spus cã nu vrea sã-i spunã cum îl cheamã si cã nu-i dã actele. ÃŽn acel moment, politistul a oprit un alt conducãtor auto din trafic si de fatã cu acesta i-a solicitat din nou contravenientului sã prezinte actele si sã spunã cum se numeste. I s-a rãspuns la fel, cã nu-i dã nimic. Prin statie a fost chemat colegul de pe autoturismul Logan, însã a avut loc aceeasi scenã. I s-a solicitat sã meargã la Postul de Politie Alexandru cel Bun pentru a fi legitimat, însã a refuzat din nou. Cei doi politisti erau în fata masinii lui, care era pornitã, iar contravenientul i-a bruscat si a vrut sã urce în autoturism si sã plece. ÃŽn acel moment, soferul a fost imobilizat si încãtusat. S-a întocmit procesul-verbal, aplicîndu-se o sanctiune contraventionalã pentru vitezã, o alta pentru cã nu a prezentat actele, desi le avea asupra sa, iar pentru cã nu a respectat dispozitiile si indicatiile politistului rutier i s-a retinut permisul de conducere si i s-a eliberat dovadã de conducere pentru 15 zile. Dacã va face contestatie, conducerea IJP Neamt va dispune efectuarea unor verificãri pentru a se stabili dacã cei doi politisti au procedat corect sau nu“, a declarat inspectorul Cãtãlina Bãdeanu.
Pe lîngã toatã aceastã poveste, un lucru ar trebui mentionat, si anume cã agentul acuzat de silvicultor a mai fost sanctionat pentru abateri în timpul serviciului. El a fãcut obiectul a trei cercetãri prealabile si a apãrut de douã ori în fata Consiliului de Disciplinã al IJP Neamt. Cea mai durã pedeapsã a fost „amînarea în gradul imediat urmãtor pentru o perioadã de 3 ani“.

Articol afisat de 1363 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective