Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primarii, pusi sã dea cu subsemnatul cã nu vor bani pentru scoli

Sunã a campanie electoralã

• dacã alesii locali vor recunoaste în scris acest lucru, fondurile vor fi directionate • ministeriabilii vor sã disparã WC-urile din fundul curtii si robinetele rablagite din scoli

Scolile nemtene vor avea fete europene pînã cel tîrziu peste doi ani. Ministrul Educatiei a declarat rãzboi sãrãciei care existã în unele unitãti de învãtãmînt si anuntã cã, pînã la 15 septembrie 2009, toate grãdinitele, scolile si liceele din tarã vor avea autorizatie sanitarã în urma unui program national de racordare a acestor institutii la retelele de alimentare cu apã si de canalizare, care va fi demarat în ianuarie 2008. „Vom începe un program foarte important de utilitãti. Asta înseamnã toalete, aductiune de apã, aductiune de apã potabilã, deci nu numai cea pentru folosinta menajerã, pentru a avea într-un numãr nu foarte mare de ani posibilitatea ca la 15 septembrie nici unei scoli din România sã nu-i mai lipseascã autorizatia sanitarã. Pentru cea mai mare parte a scolilor care nu au primit autorizatie, acest lucru s-a întîmplat pentru cã nu au avut apã curentã si toaletã“, a declarat Adomnitei.
La începutul acestui an scolar, în judetul Neamt, aveau autorizatie sanitarã de functionare peste 70% din cele 392 de unitãti de învãtãmînt cîte existã în total.
Potrivit ministrului, lucrãrile de bransare a unitãtilor de învãtãmînt la sistemele de alimentare cu apã si de canalizare s-ar putea încheia peste doi ani. „Eu sper ca data de 15 septembrie 2009 sã aducã îndeplinirea acestui obiectiv si sã avem toate scolile din România cu autorizatie sanitarã“, a mai spus Cristian Adomnitei.
El i-a transmis inspectorului scolar general Mihai Lãcãtusu, prezent recent la Galati la sedinta cu omologii sãi din tarã cã pînã la sfîrsitul anului, MECT va aloca încã 4.000 de miliarde de lei pentru reabilitarea si consolidarea unitãtilor de învãtãmînt. Alte 1.000 de miliarde lei vor fi distribuite pentru lucrãri noi. Ministrul le-a mai spus inspectorilor cã dacã primarii nu pot utiliza fondurile, sã declare acest lucru pe propria rãspundere, pentru ca banii sã poatã fi redistributi în regiune, acolo unde pot fi cheltuiti.
Seful învãtãmîntului românesc a apreciat necesitatea continuãrii programului de informatizare a unitãtilor de învãtãmînt preuniversitar prin extinderea dotãrii tuturor scolilor, inclusiv a celor fãrã personalitate juridicã, cu laboratoare TIC (Tehnologia Informatiei si Comunicãrii), în functie de numãrul de elevi. În fiecare scoalã va exista un profesor coordonator TIC care va asigura formarea profesorilor si elevilor. În altã ordine de idei, judetul Neamt va primi la începutul lui decembrie 17 microbuze scolare, care vor rezolva cele mai stringente situatii, dar nici pe departe toate problemele cu naveta elevilor dintr-un sat în altul.

Articol afisat de 1303 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective