Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 1 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Consecintele improvizatiei

Caracteristica definitorie a lui Traian Bãsescu e lucrul fãcut pe moment, dupã cum îi trece prin cap sau prin rãrunchi în momentul respectiv. Toate scandalurile care constituie, de altfel, singurul bilant al celor trei ani de mandat prezidential s-au aprins de la gesturi si declaratii fãcute fãrã un minim calcul al efectelor posibile.
Lista e lungã. De la declaratiile belicoase împotriva Moscovei pînã la insultele si calomniile aduse adversarilor din politicã si din presã.
Un singur lucru face gîndit Traian Bãsescu. Sprijinirea Mafiei sale.
Aducerea ministrilor liberali la mîna sa de cãtre DNA are însã consecinte greu de prevãzut:
1) Adînceste imaginea PNL de victimã a hãituirii prezidentiale.
Lupta împotriva coruptiei la nivel înalt a fost folositã cu brio de Alianta DA si de Traian Bãsescu în bãtãlia cu PSD. Trucul a avut o anume eficientã. Nu atît de mare încît sã ducã la pierderea alegerilor de cãtre PSD. Românii au tinut sã aprecieze buna administrare a tãrii de cãtre guvernul condus de Adrian Nãstase. A avut, totusi, o eficientã, cîtã vreme PSD n-a cîstigat zdrobitor parlamentarele si a pierdut prezidentialele. Eficienta trucului si-a avut însã rãdãcinile în împrejurãrile din 2004:
a) Lupta fãtisã împotriva coruptiei la nivel înalt era o noutate pentru români. În plus, era asumatã de Opozitie si nu de Putere.
b) Multi lideri PSD, de la nivel local, aveau imaginea de corupti.
Aceste împrejurãri nu se mai repetã în 2007.
Pentru cã:
a) Lupta împotriva coruptiei a trecut în plan secund în preocupãrile românilor. Acestia si-au dat seama cã între eradicarea coruptiei la nivel înalt si ridicarea nivelului lor de trai nu existã o legãturã directã. Poate si pentru cã românii sînt victimele coruptiei mici, neatinse de lupta împotriva coruptiei la nivel înalt.
b) Lupta împotriva coruptiei, angajate exclusiv la nivelul institutiile subordonate lui Traian Bãsescu, s-a compromis, atît prin suspiciunea de rãfuialã politicã cît, mai ales, prin dezastrul dosarelor întocmite de DNA. Adãugînd faptul cã nimeni din clientela politicã a PD n-a fost atins, cã accentul a fost pus pe Telejustitie, cã marile tunuri post-decembriste n-au intrat în vizorul luptei, putem vorbi de o epuizare a acestui truc.
c) PNL, împotriva cãruia e folosit trucul, n-are imaginea de partid al coruptilor îmbogãtiti la guvernare. În cazul PSD, românii au aflat stupefiati cã liderii pînã mai ieri sãrãntoci au devenit peste noapte putrezi de bogati. Nu e cazul PNL. Liderii sãi au intrat la guvernare cu o avere considerabilã. Compromite iremediabil Justitia, dar mai ales DNA. Constient cã rãmînerea PNL la guvernare ar putea aduce acestui partid un spor de simpatie electoralã, prin buna administrare a tãrii, Traian Bãsescu a socotit cã poate sã scoatã împotriva lor trucul de mare succes cîndva al luptei împotriva coruptiei la nivel înalt. Un truc electoral ce s-ar putea dovedi nu numai perimat, dar si primejdios chiar pentru Traian Bãsescu.

Articol afisat de 1211 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion CRISTOIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective