Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

SCANDAL ÎN ÎNVÃTÃMÎNT

O adresã „pierdutã“ la Scoala „Spiru Haret“

• douã adrese împãrtãsesc acelasi numãr de înregistrare, dar au continut si personaje diferite • miza lor: niste catedre • una e cu Drexler, alta este fãrã Drexler • directoarea zice cã n-a scris ea, dar se rãzgîndeste dupã o orã •

Avem douã adrese, 1 si 2, emise în aceeasi zi, cu aceeasi datã, la aceeasi scoalã. Prima vorbeste de trei persoane, cealaltã doar de douã. Nu ne intereseazã acum continutul, nici persoanele. Protagonistii involuntari ai adreselor sînt deja cunoscuti în lumea dascãlilor. Cît priveste continutul... cu ocazia altor articole. Frapant este faptul cã Scoala „Spiru Haret“ emite sub acelasi numãr de înregistrare douã adrese care, desi seamãnã, contin elemente diferite de fond. Cînd a vãzut adresele, prima reactie a doamnei directoare Mihaela Arsenoaia, a cãrei semnãturã apare pe ambele documente, a fost: „Mã îndoiesc cã noi am fãcut asa ceva. Adicã, eu, una... Este un an de atunci. Trebuie sã-mi aduc aminte cum a fost“. Cîteva explicatii mai tîrziu, doamna Arsenoaia cerea timp pentru a verifica dosare si registre. I-am acordat doamnei director rãgazul cerut pentru verificãri si reconstituiri. Un ceas a fost mai mult decît suficient pentru directoarea Scolii „Spiru Haret“, dovadã cã a avut timp sã îmbrace rezultatul cercetãrilor sale într-un rãspuns cît se poate de oficial, pe care vi-l prezentãm în cele ce urmeazã:
„ÃŽn conformitate cu Planul de încadrare pentru anul scolar 2006-2007, chiar si dupã constituirea celor douã clase a IX-a, catedra de istorie rezervatã doamnei profesor Drexler Dorina nu era completã, fapt ce ne-a determinat sã revenim asupra continutului adresei numãrul 1940 din 24 iulie 2006, fãrã a-i schimba numãrul si fãrã a mentiona pe doamna profesor Drexler Dorina în situatia de a nu mai face obiectul restrîngerii“. Mentionãm: acest rãspuns nu are numãr de înregistrare. Poate va fi completat.
Ce rezultã? Foarte important, cele douã adrese sînt reale. Atunci, lucrurile se schimbã. Dacã sînt reale, de ce numai ultima existã în arhiva scolii, dupã cum ne-au mentionat cele douã doamne directoare? Teoretic, fiind adresate ISJ Neamt, ar trebui sã se regãseascã amîndouã si în arhiva acestei institutii. Dar nu sînt, cel putin acesta este rãspunsul de la registraturã. Abia de acum înainte se pune problema de ce douã adrese, din care una a dispãrut. Cui a folosit aceastã schimbare si cui nu?
Asteptãm un rãspuns, cum o fi el, da’ oficial sã fie. De la Inspectoratul Scolar, dacã are puterea sã facã ceva. De la Ministerul Educatiei, Cercetãrii si Tineretului nu mai asteptãm nimic, doar sã vadã ce face cu Grupul Scolar Economic unde era vorba doar de o micã si nevinovatã stampilã. Pe vremuri, Politia si Parchetul aveau prostul obicei de a se sesiza din oficiu dacã era cazul. Acum?

Articol afisat de 1443 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE, Valentin BÃLÃNESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de ion coposu la data 03.10.2007 10:39
Haos si lege
Deci fiecare director poate , daca ii cere seful sau daca nu, sa emita cate adrese vreti: dupa doleante, dupa trebuinte, dupa ochi frumosi, dupa functia pe care o ai.
Deci adresele emise de scoli sunt o hirtie fara valoarea data de o institutie, aceea ca totul este coordonat si ca nu respecta legea. Cine ar trebui sa respecte legea , daca institutiile publice nu o fac?Directorii sunt primii care trebuie sa respecte legea , ca sa nu mai spun ca tot ei trebuie sa fie garantii respectarii legii. Dormiti linistiti, sefii dvs. isi fac de cap!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective