Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Comando SRI pentru „profesorul“ distrat

• profesoara Valeria Andreiu, de la Colegiul National „Roman Vodã“, si-a uitat diplomatul în Posta Roman • ea a cauzat, fãrã sã vrea, o alertã de tip terorist • institutia a fost evacuatã complet, fiind solicitatã interventia trupelor antitero • anuntatã de un elev, profesoara a venit imediat la fata locului si a lãmurit problema • „nu a fost nici un gest intentionat, pur si simplu am uitat-o“, a afirmat Valeria Andreiu •

O profesoarã de la Colegiul „Roman Vodã“ a fost, fãrã sã vrea, protagonista unui „film de actiune“ care a fost „turnat“ la Posta Mare din municipiul Roman.
Incidentul s-a petrecut ieri dimineatã, în jurul orei 10, cînd în clãdire, foarte aglomeratã, ca în fiecare zi de luni, a fost observatã o geantã tip diplomat. Prima care a observat obiectul suspect a fost o oficiantã a institutiei care l-a anuntat pe agentul de pazã de serviciu. S-a dat alarma si la fata locului au ajuns imediat pompierii militari, alãturi de echipaje ale Politiei de Ordine Publicã, Politiei Rutiere si Jandarmeriei. În foarte scurt timp, circulatia pe strada Cuza Vodã a fost închisã complet, iar sediul Postei a fost evacuat. Romascanii care se aflau la fata locului, observînd importanta desfãsurare de forte, au crezut, în primã instantã, cã este vorba despre un exercitiu al oamenilor legii. Politistii si-au folosit puterea de convingere pentru a împiedica mai multe persoane sã pãtrundã în zona care fusese izolatã si au fost nevoiti sã îi caute pe posesorii autoturismelor parcate în zonã. Cãtre Roman a fost mobilizatã inclusiv o echipã antitero.

„Doamna dirigintã, mergeti repede acolo cã, dacã nu, cred cã vã aruncã geanta în aer!“

ÃŽn asteptarea pirotehnistilor din structurile antitero, situatia a luat o turnurã hilarã, situatia fiind lãmuritã în cîteva minute. La fata locului a sosit, precipitatã, profesoara de istorie Valeria Andreiu, de la Colegiul National „Roman-Vodã“ (CNRV), care a revendicat geanta. Aceasta a fost lãsatã sã intre alãturi de ofiteri în clãdirea Postei si a iesit imediat, tinînd în mînã geanta cu bucluc. Diplomatul continea planificarea cadrului didactic, alãturi de alte cîteva materiale folosite de profesoarã la catedrã. „De dimineatã, am venit aici si am ridicat 18 colete cu cãrti pentru elevi, pe care le-am cãrat, pe rînd, la masinã. La plecare mi-am uitat geanta, lîngã un perete. Nu mi-am dat seama de acest lucru decît în momentul în care am ajuns la liceu si le-am spus copiilor. Atunci, un elev, care tocmai trecuse prin zona Postei, mi-a zis: «Pãi, doamna dirigintã, mergeti repede acolo cã, dacã nu, cred cã vã aruncã geanta în aer!». Am venit cît de repede am putut si este bine cã nu s-a ajuns la lucruri mai grave. Nu a fost nici un gest intentionat, pur si simplu am uitat-o“, a afirmat Valeria Andreiu. Astfel, a fost stopatã procedura normalã în astfel de situatii, cu interventia luptãtorilor antitero pentru deschiderea „fortatã“ a gentii sau chiar detonarea ei. Profesoara a plecat în cele din urmã de la fata locului cãtre sediul Politiei, ca sã dea o declaratie despre cele întîmplate si, avînd în vedere cã nu a fãcut gestul intentionat, va scãpa, cel mai probabil, fãrã nici o sanctiune. „ÃŽn cele din urmã, s-a stabilit cã o femeie din municipiul Roman îsi uitase geanta lîngã ghiseul Postei. Astfel, nu va fi datã nici o amendã. Nu a mai fost nevoie de interventia trupelor speciale, care fuseserã puse în alertã“, a declarat inspector Cãtãlina Bãdeanu, ofiter de relatii publice în cadrul IPJ Neamt.
Incidentul a oprit activitatea Postei timp de o orã. „La data de 1.10.2007, orele 9.45, oficiantul Petrariu Luminita, din cadrul OP Roman 1, a observat în holul din fata ghiseului de mesagerie o geantã tip diplomat, de culoare neagrã. A fost informat agentul de pazã care a apelat numãrul de urgentã 112, dupã care, împreunã cu dirigintele oficiului postal, au luat primele mãsuri conform «Ghidului de comportare al lucrãtorului postal în situatii de risc sau amenintãri». La scurt timp, o echipã de specialitate, inclusiv pompierii, s-au prezentat la fata locului si au luat mãsuri în consecintã. S-a identificat posesorul gentii, stabilindu-se ulterior cã «obiectul suspect» nu prezintã nici un risc pentru sistemul postal. Activitatea Oficiului Postal Roman 1 a fost reluatã în 45 de minute, reintrînd în normal“, s-a precizat într-un comunicat emis pe adresa redactiei de cãtre Daniela Solcan, director la Directia Regionalã de Postã Bacãu.

Articol afisat de 1801 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective