Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Carnagiu: patru morti

Carnagiu: patru morti

• un bãrbat, alãturi de sotia, mama si mãtusa lui au murit dupã ce au intrat cu Dacia într-un TIR, pe E85 • tragedia de la Gherãiestii Noi s-a produs din cauza neacordãrii de prioritate • una dintre victime a mai trãit, spun martorii, circa jumãtate de orã dupã impact • tragedia a socat întreaga comunitate •

Un adevãrat carnagiu a socat, vineri seara, 5 octombrie, întreaga suflare a satului Gherãiestii Noi, comuna Gherãiesti, un bãrbat de 50 de ani, din localitate, omorîndu-si sotia, mama si o mãtusã (sorã a mamei), pierzîndu-si inclusiv el viata, dupã ce a intrat cu masina sub un TIR. Cornel Radu, aflat la volanul autoturismului Dacia 1310, înmatriculat NT 03 YRC, mergea alãturi de rudele sale pînã la cimitirul satului, ca sã facã ultimele pregãtiri pentru ceremonialul de deshumare a soacrei sale, programat pentru a doua zi. Posibil aflat sub influenta alcoolului, bãrbatul a luat-o pe bancheta din dreapta pe sotia sa, Anisoara, în vîrstã de 47 de ani, în spate urcînd Maria Plugaru, în vîrstã de 72 de ani, mama soferului, si Elena Duca, în vîrstã de 62 de ani. Masina nu a rulat decît aproximativ 20 de metri pe drumul european E85, iar, în dreptul ulitei care duce spre bisericã, bãrbatul a tras brusc stînga de volan, fãrã sã se asigure si fãrã sã acorde prioritate. Manevra s-a dovedit fatalã pentru toti pasagerii, întrucît Dacia a fost efectiv „spulberatã“ de un TIR care venea în vitezã din sens opus. Soferul împreunã cu mama si mãtusa lui au murit pe loc, iar sotia acestuia s-a stins din viatã cu cîteva minute înainte de aparitia unei ambulante. Scenele care au urmat impactului au fost parcã desprinse dintr-un film de groazã, aproape întreaga suflare din Gherãiestii Noi venind, alãturi de rudele disperate, la locul carnagiului. Mihai Duca, sotul Elenei Duca, împietrit de durere, a povestit cã nevasta lui abia îsi celebrase ziua în care a împlinit 62 de ani. „Sotia mea e moartã, alãturi de sora ei, nepotul nostru si nevasta lui. Nevasta mea tocmai a împlinit 62 de ani pe 29 septembrie. Mare nenorocire ne-a lovit“, a reusit sã spunã, printre lacrimi, bãtrînul.

Scene de cosmar

Persoanele aflate la fata locului au povestit cum soferul Daciei a încercat sã vireze brusc spre stînga, dupã care a urmat o bubuiturã infernalã, masina fiind tîrîtã cîtiva metri si apoi proiectatã pe acostament. Cînd sãtenii au încercat sã acorde primul ajutor victimelor, au constatat cã pentru sofer, mama si mãtusa lui nu se mai putea face nimic, Anisoara Radu fiind singura care mai respira. Femeia a zãcut în agonie, dupã cum spun oamenii, încã vreo 30 de minute, dar a murit si ea, cel mai probabil din cauza leziunilor interne. Localitatea Gheiestii Noi, traversatã de una dintre cele mai periculoase sosele din România, E85, a mai fost scena unor accidente grave, însã nimeni nu-si aduce aminte de unul atît de dramatic.
Lucrãtorii Biroului Politiei Rutiere Roman, sositi si ei la fata locului, au constatat, în urma primelor verificãri, cã soferul TIR-ului implicat, Gheorghe H., în vîrstã de 37 de ani, din localitatea Moisei, judetul Maramures, nu a avut aparent nici o vinã. ÃŽn cauzã vor fi dispuse, însã, o serie de expertize, inclusiv medico-legale, pentru stabilirea vitezei de deplasare a celor douã masini sau a îmbibatiilor alcoolice din sîngele conducãtorilor auto. Edificatoare va fi, din acest punct de vedere, si analiza diagramei autotrenului cu remorcã, încãrcat cu bere, pentru a se putea stabili timpii de condus efectiv si de odihnã ai maramureseanului. De mentionat cã acest caz, care s-a încheiat cu un dosar penal pentru ucidere din culpã, reprezintã cel mai grav accident rutier înregistrat în ultimii ani în Neamt. Referitor la zona Romanului, anul trecut s-au petrecut douã cazuri soldate cu cîte trei morti, unul în apropierea gãrii municipiului iar celãlalt la intersectia E85 cu drumul care duce spre Liceul Agricol „Ion Ionescu de la Brad“.

Articol afisat de 3216 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective