Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Intoxicat de la... salam

Ioan G., în vîrstã de 54 de ani, din Roman, a ajuns la Serviciul de Urgentã din cadrul Spitalului Municipal duminicã, 7 octombrie, cu simptomele unei toxiinfectii alimentare, dupã ce a mîncat salam. Bãrbatul a precizat cã a consumat preparatul cu o zi în urmã si cã sîmbãtã noaptea a început sã-i fie rãu. „Nu este pentru prima oarã cînd consum preparatele unei firme cunoscute de produse din carne. Nu a fost nici o problemã, n-am stat de douã ori pe gînduri înainte de a prepara un sandvis. Spre searã, însã, a început sã-mi fie greatã, apoi am avut vãrsãturi si scaune diareice. Nu stiu, practic, ce s-a întîmplat, toatã noaptea mi-a fost rãu si duminicã dimineata m-am prezentat la spital. Dupã ce o sã mã tratez, nu voi mai consuma salam din acesta“, a povestit Ioan G.. Bãrbatul a primit tratamentul corespunzãtor, a rãmas cîteva ore la camera de stabilizare, fiind îndrumat ulterior la Sectia boli infectioase. Cadrele medicale au precizat cã toxiinfectiile alimentare produse de preparatele din carne pot fi cauzate nu doar de produsul în sine, care poate fi în termenul de valabilitate, însã consumatorul trebuie sã respecte si conditiile de transport si depozitare. „De obicei, toate produsele din carne trebuie consumate cu prudentã. ÃŽn primul rînd, trebuie verificat termenul de valabilitate al produsului comercializat, pentru cã au mai fost situatii în care au fost consumate produse din carne expirate de o zi, însã consumatorii nu au prezentat tulburãri digestive. Ne-am mai confruntat cu situatii în care bolnavii au ajuns la spital dupã ce au consumat salam uscat acasã, în cãmarã. Populatia trebuie sã respecte toate conditiile de pãstrare a oricãrui tip de aliment, atît din punct de vedere igienic, cît si termenul de valabilitate“, au precizat cadrele medicale.

Articol afisat de 1640 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective