Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Staret cercetat penal

• Benedict Sauciuc, staretul Mãnãstirii Neamt, este acuzat cã a executat lucrãri ilegale • lui i se imputã cã a început mai multe lucrãri, fãrã a detine actele necesare • politistii au dispus începerea urmãririi penale •

Ancheta politistilor nemteni în cazul lui Benedict Sauciuc, staretul Mãnãstirii Neamt, a intrat în sfera penalului. Politistii au propus, iar procurorul a confirmat, începerea urmãririi penale împotriva staretului pentru infractiuni prevãzute si pedepsite de Legea 50/1991 privind autorizarea executãrii lucrãrilor de constructii si unele mãsuri pentru realizarea locuintelor. Toatã aceastã poveste a început în momentul în care Primãria Vînãtori a demarat întocmirea PUZ-ului (n.n.planul urbanistic zonal) pentru tot ansamblul mãnãstiresc de la Neamt. Cu aceastã ocazie, specialistii Inspectoratului de Stat în Constructii Neamt au constatat cã în acea zonã existã constructii fãrã autorizatie, drept pentru care au sesizat Politia.
Cercetãrile au arãtat cã staretul Mãnãstirii Neamt a consfintit începerea lucrãrilor la nouã obiective, fãrã a avea documentatia completã. Concluzia a fost trasã si de cãtre politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale, Compartimentul Protejare Patrimoniu Cultural National. Controlul pe teren a fost efectuat în prezenta staretului. Conform Planului Urbanistic General al comunei Vînãtori Neamt, zona de protectie stabilitã a monumentului istoric cuprinde practic tot satul Mãnãstirea Neamt, în care existã interdictie de construire fãrã elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Desi pentru zona de protectie a mãnãstirii nu este elaborat PUZ, Primãria comunei Vînãtori Neamt a emis în mod nelegal autorizatia de construire nr. 14 din 24 aprilie 2007, pentru „Demolare cancelarie Mãnãstirea Neamt si construire complex farmaceutic“. Imediat dupã controlul la fata locului, s-a dispus sistarea lucrãrilor.
De asemenea, s-a cerut anularea în instantã a autorizatiei de construire, iar responsabilul cu probleme de urbanism din Primãria Vînãtori Neamt, inginer Vasile Loghin, a fost amendat cu 1.500 de lei.
Raportul controlului, efectuat la fata locului, a fost semnat de reprezentantii Inspectoratului de Stat în Constructii, ai Politiei, Directiei pentru Culturã si Culte, Primãriei Vînãtori Neamt. ÃŽn schimb, staretul a refuzat sã semneze. El a declarat, la acea vreme, cã toatã povestea s-ar fi datorat curajului sãu de a se lupta cu Directia Silvicã pentru a recupera pãmînturile bisericii. „Noi realizãm o constructie la Cancelaria mãnãstirii. Vrem sã înfiintãm un punct farmaceutic si un punct stomatologic. Avem autorizatiile necesare, doar cã aceste constructii nu au fost prinse în PUZ. Noi am demarat lucrãrile si piedicile care ne sînt puse acum, dupã pãrerea mea, reprezintã un mod de intimidare la care recurg autoritãtile“, declara pentru „Monitorul“ staretul Benedict Sauciuc.

Articol afisat de 1674 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective