Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Prefectul se implicã în acordarea ajutoarelor pentru încãlzire

Ar cam suna a campanie electoralã

• pînã pe 19 octombrie, primarii trebuie sã transmitã Directiei de Muncã fundamentarea necesarului de credite pentru plata acestui ajutor • lunar, pînã la data de 5, alesii locali au obligatia sã trimitã situatiile centralizatoare cu beneficiarii •


Prefectul judetului a cerut marti, 16 octombrie, tuturor primarilor nemteni, operativitate si promptitudine în aplicarea Programului de acordare a ajutoarelor pentru încãlzire. Respectiva prevedere legalã a fost modificatã prin HG 1.197 din 9 noiembrie 2007 privind corectarea limitelor de venituri pentru acordarea ajutorului pentru încãlzirea locuintei si a nivelurilor acestuia în perioada sezonului rece noiembrie 2007- martie 2008. Solicitarea prefectului a fost fãcutã în cadrul unei întîlniri de lucru cu primarii si responsabilii din primãrii, privind aplicarea prevederilor legale referitoare la acordarea ajutoarelor, organizatã cu scopul stabilirii, de comun acord, a unei proceduri de lucru unitare de aplicare a programului la nivelul judetului. În acest sens, Toader Mocanu a fãcut apel cãtre sefii administratiilor locale pentru popularizarea si înregistrarea corectã a cererilor pentru acordarea acestui tip de ajutor.
„Informati oamenii asupra drepturilor pe care le au si ajutati-i sã completeze corect cererile pentru evitarea disfunctionalitãtilor. Timpul este scurt, dar desfãsurati o activitate similarã celei din aceeasi perioadã a anului trecut“, a precizat prefectul.
În scopul eficientizãrii activitãtii, prefectul a mai solicitat ca inspectorii Directiei de Muncã si Protectie Socialã sã se deplaseze în teren pentru îndrumarea functionarilor din primãrii.
„Pentru a evita situatiile neplãcute de anul trecut, cînd dosarele din teritoriu au ajuns cu întîrziere, respectati termenele date de Directia Muncii si Protectiei Sociale. Transmiteti în termen situatiile centralizatoare cu potentialii beneficiari de subventii, pentru a nu risca sã pierdem banii“, a mai spus prefectul Toader Mocanu.
Pînã pe data de 19 octombrie a.c., primarii trebuie sã transmitã Directiei de Muncã fundamentarea necesarului de credite pentru plata acestui ajutor, iar lunar, pînã la data de 5, primarii trebuie sã trimitã situatiile centralizatoare.

Ajutoarele se dau pentru venituri de pînã la 615 lei pe lunã

Guvernul a majorat, de la 1 ianuarie 2008, plafonul de venituri pînã la care familiile si persoanele cu venituri reduse vor beneficia de ajutor financiar pentru încãlzirea locuintei. Plafonul de venituri pînã la care familiile si persoanele pot beneficia de acest sprijin a crescut la 615 lei, fatã de 500 de lei în 2007. Aceastã majorare a fost hotãrîtã ca urmare a cresterii preturilor la gaze naturale, lemne, cãrbuni, combustibili petrolieri, dar si pentru a se evita interpretãrile legate de mãrirea pensiilor. Actualizarea limitelor de venituri si a cuantumurilor sprijinului financiar se va realiza în douã etape. Astfel, pentru perioada noiembrie - decembrie 2007, se mentin limitele de venituri stabilite potrivit OUG nr.57/2006. Ajutoarelor acordate pentru încãlzirea locuintei cu gaze naturale se indexeazã cu 10,7%. Valoarea ajutorului pentru încãlzirea locuintei cu lemne, cãrbuni, combustibili petrolieri va creste cu 5,35%. Pentru perioada ianuarie - martie 2008, limitele de venituri medii nete lunare pe membru de familie se indexeazã cu 21,8%. Pentru perioada ianuarie - martie 2008 a sezonului rece, pentru drepturile deja stabilite, primarii vor reanaliza cererile depuse si vor emite noi dispozitii de acordare a ajutoarelor pentru încãlzirea locuintei.

Articol afisat de 1197 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective