Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Spargere „în direct“

• hotul care a fugit cu patru lãntisoare de aur la gît a fost prins cu ajutorul camerelor de supraveghere • acesta „transformase“ bijuteriile în bani la Iasi • se pare cã Ion T. nu ar fi la prima asemenea „ispravã“ •

Protagonistul uneia dintre cele mai spectaculoase spargeri ale anului 2007, din Roman - cel care a sustras de sub nasul vînzãtoarei unui magazin de bijuterii a unei case de amanet 4 lanturi de aur în valoare de 170 milioane de lei - a fost prins marti, 16 octombrie. Oamenii legii romascani s-au folosit de imaginile înregistrate de camerele de luat vederi instalate în magazin. Gabi Hanceriuc, patroana firmei pãgubite, a relatat în exclusivitate redactorilor „Monitorul“ filmul jafului. „Totul s-a petrecut duminica trecutã, pe la amiazã, cînd acest Ion T. a intrat în magazin si a vrut sã probeze o serie de bijuterii. I-au fost date patru lãntisoare din aur, în valoare totalã de aproape 170 milioane de lei, dupã care a fost lãsat sã se uite într-o oglindã situatã aproape de intrare. La un moment dat, a vrut sã fugã, dar vînzãtoarea noastrã a încercat sã-l opreascã, interpunîndu-i în fatã o portitã din lemn, care opreste accesul dupã tejghea. A îmbrîncit-o, iar apoi s-a fãcut nevãzut dupã blocuri. Nu s-a oprit, desi salariata noastrã a strigat dupã el cã avem camere de supraveghere, a fost filmat si cã va ajunge la puscãrie. Din cîte am înteles, pînã la urmã, cazul a fost încadrat drept tîlhãrie“, a mentionat Gabi Hanceriuc. Dupã nefericita întîmplare, patroana magazinului de bijuterii a înlocuit oglinda din apropierea cãii de acces cu o diplomã primitã pentru activitatea economicã, iar asta pentru a evita, pe viitor, alte situatii de acest gen.
Aceasta a mai precizat cã, din discutiile purtate cu oamenii legii, a aflat cã hotul, în vîrstã de 22 de ani, ar fi amanetat bunurile sustrase la Iasi. „Urmeazã sã primim înapoi bijuteriile, gratie eforturilor politistilor. Cu aceastã ocazie, tin sã-i multumesc domnului Dinu Timofte, cel care s-a ocupat de anchetã si a dat dovadã de operativitate si profesionalism. Din cîte am înteles, dumnealui a venit chiar din concediu, pentru ca sã rezolve cazul“, a mai precizat Gabi Hanceriuc. ÃŽn prezent, Ion T. este cercetat în stare de libertate, existînd posibilitatea ca acesta sã mai fi sãvîrsit si alte fapte similare. Surse neoficiale au afirmat cã romascanul este principalul suspect într-o altã spargere, petrecutã recent în municipiu, în dauna unei firme specializate în produse IT, de unde a sustras laptop-uri si aparaturã audio-video. ÃŽn functie de rezultatele finale ale anchetelor aflate în curs de desfãsurare, spãrgãtorul are mari sanse sã se aleagã cu un mandat de arestare preventivã, pentru furt calificat si tîlhãrie. Oamenii legii nu au oferit mai multe date privind activitatea infractionalã a tînãrului, urmînd sã se pronunte oficial în urmãtoarele zile.
Reamintim cã, recent, alti doi spãrgãtori, unul din Roman, iar celãlalt din Fãurei, au fost prinsi dupã ce au reusit sã fure dintr-o vilã de lîngã parcul din municipiu, aproape o jumãtate de miliard de lei în „bani gheatã“, telefoane si bijuterii.

Articol afisat de 1548 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective