Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Posesorilor de arme neletale li se pregãteste ceva

• Guvernul vrea ca acest tip de armament sã nu mai fie vîndut la liber • Executivul va adopta, în acest sens, o ordonantã de urgentã • în Neamt, existã 837 de posesori de arme neletale •

Guvernantii „pritocesc“ o ordonantã de urgentã care are drept scop interzicerea comercializãrii la liber a armelor neletale. Este vorba de pistoalele cu aer comprimat, cu gaze sau gloante de cauciuc. Mai marii de la Bucuresti s-au gîndit sã ia aceastã variantã în urma numeroaselor incidente în care românii au folosit acest tip de armã. ÃŽn cazul în care va fi adoptatã, si sînt sanse mari în acest sens, ordonanta îi va obliga pe cei 837 de nemteni, posesori ai unor pistoale de acest gen, ca în interval de un an sã obtinã permise de port armã. ÃŽn caz contrar, ei riscã pedepse aspre. De asemenea, aceste arme nu vor mai putea fi cumpãrate atît de usor. Proiectul de lege mai prevede faptul cã armele neletale nu vor mai putea fi folosite decît în legitimã apãrare. Armele cu aer comprimat si cele cu gloante de cauciuc ar urma sã fie cumpãrate doar pe baza unei autorizatii emise de politie.
Proprietarii unor astfel de pistoale si pusti vor avea nevoie de permis de portarmã, acesta urmînd sã fie emis doar pe baza unui cazier judiciar curat si a unui aviz psihologic. Permisul nu va fi necesar în cazul pistoalelor cu gaze.
Proiectul mai prevede cã soferii care vor ameninta, în trafic, cu pistolul alti conducãtori auto, vor risca o pedeapsã cu închisoarea cuprinsã între 6 luni si 3 ani.
La nivelul judetului Neamt, existã peste 3.500 de arme detinute legal, dintre care 723 cu alice, 1.990 de tir (n.r. - aici intrã toate armele letale cu glont) si 837 de arme neletale, adicã pistoale cu gaze, aer comprimat sau gloante de cauciuc. „Tinînd cont de ultimele evenimente, si mã gîndesc în special la cele care au avut loc în Craiova si la Bucuresti, aceastã ordonantã de urgentã este binevenitã.
ÃŽn plus, va exista un control foarte strict în ceea ce priveste persoanele care detin astfel de arme. La nivelul judetului Neamt, nu au avut loc evenimente deosebite în care sã fi fost folosite arme neletale. Au fost doar cîteva cazuri izolate, ale cãror urmãri nu au fost grave“, a declarat inspectorul Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt.

Articol afisat de 1379 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective