Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pediatria, sufocatã de viroze

• sectia Pediatrie a Spitalului Judetean Neamt este plinã de copii diagnosticati cu infectii respiratorii grave • medicii pediatri sustin cã majoritatea pacientilor sînt copii de vîrstã prescolarã si scolarã care frecventeazã colectivitãti •


Virozele respiratorii fac ravagii printre copiii nemtenilor. Pediatria Spitalului Judetean de Urgentã Neamt este plinã pînã la refuz de copii de toate vîrstele diagnosticati cu infectii respiratorii grave sau medii care necesitã tratament injectabil intensiv pe bazã de antibiotice, dar si vitamine si antialergice care au rol de consolidare a sistemului imunitar. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctor Suzana Constantinescu (foto), sefa sectiei Pediatrie a celei mai mari unitãti sanitare din judet, cele mai multe internãri au fost efectuate începînd de la sfîrsitul sãptãmînii trecute, cînd zeci de sugari, prescolari si scolari au fost diagnosticati cu laringitã, faringo-amigdalitã, bronsiolitã, bronho-pneumonie, pneumonie.
„Cei mai multi dintre copiii diagnosticati cu viroze respiratorii complicate care au necesitat internare frecventeazã colectivitãti si s-au îmbolnãvit prin contaminare cu virusi de la unul la altul. De fapt, asta este perioada în care virozele afecteazã cele mai multe dintre persoane, mai ales copiii. Sugarii, fie au avut în preajmã un adult bolnav, fie locuiesc în apartamente neîncãlzite. Si vremea capricioasã cu diferente mari de temperaturã de la zi la noapte reprezintã o problemã. Cei mai multi dintre copiii veniti la consultatie prezintã forme de virozã care se manifestã prin febrã mare si o stare generalã alteratã. Mai grav este cã pãrintii nu vin cu copiii la consultatie de la aparitia primelor simptome ale bolii, ci dupã ce i-au tratat dupã propria pricepere, chiar cu antibiotice, fãrã sã obtinã vreun rezultat“, a declarat doctor Suzana Constantinescu, sefa Pediatriei din Spitalul Judetean de Urgentã Neamt.
Potrivit aceleiasi surse, investigatiile medicale efectuate aratã cã majoritatea copiilor au un sistem sistem imunitar extrem de vulnerabil si sînt anemici, ceea ce demonstreazã cã alimentatia acestora este deficitarã în proteine de origine animalã. În ceea ce priveste consolidarea sistemului imunitar, medicii recomandã consumul de fructe si legume bogate în vitamina C, consumul de usturoi si ceapã, precum si o alimentatie bazatã pe lactate, care sã asigure necesarul de calciu din organism.

Articol afisat de 1385 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective