Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cardinal de la Vatican, vizitã la Barticesti

• cardinalul Javier Lozano Barragan, Presedintele Consiliului Pontifical pentru Sãnãtate de la Vatican a vizitat Spitalul Barticesti, prilej cu care s-a întîlnit cu personalul medico-sanitar din cadrul unitãtii si cu reprezentanti ai forurilor medicale nemtene • episcopul Diecezei de Iasi, Petru Gherghel, si Monseniorul Alois Fechet, vicar episcop responsabil cu viata consacratã, au salutat vizita Eminentei Sale la Barticesti •

Vizita cardinalului Javier Lozano Barragan, presedintele Consiliului Pontifical pentru Sãnãtate de la Vatican la Barticesti, care a avut loc luni, 22 octombrie, a fost un eveniment deosebit atît pentru comunitatea localã, cît si pentru personalul medical al Spitalului din Barticesti. O serie de reprezentanti ai forurilor medicale din judetul Neamt au dat curs invitatiei Monseniorului Alois Fechet, vicar episcopal si responsabil cu viata consacratã în cadrul Diecezei Iasi. „Ne-am bucurat cã Eminenta Sa Javier Lozano Barragan a venit la Barticesti. Acesta va participa, la Iasi, la un Simpozion organizat de Caritas pe teme ce privesc îngrijirea bolnavilor la domiciliu. Reprezentantul Consiliului Pontifical s-a interesat dacã mai existã pe teritoriul Diecezei asemenea asezãminte, iar episcopul nostru, Petru Gherghel, i-a propus sã viziteze Spitalul din Barticesti si ne bucurãm pentru acest lucru“, a declarat Monseniorul Alois Fechet. La eveniment au participat directoarea Casei de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamt, Daniela Soroceanu, directoarea Autoritãtii de Sãnãtate Publicã Neamt, Lãcrãmioara Ciobanu, managerul Spitalului Roman, Petrut Claudiu Gafar, care a fost însotit de chirurgul romascan Mircea Coadã si doctorul Emanuel Nazaretian. Cardinalul Javier Lozano Barragan a precizat cã este prezentat peste tot drept Ministrul Sãnãtãtii de la Vatican si atunci cînd un ambasador al SUA l-a întrebat cîte sacristii reprezintã, acesta i-a rãspuns cã reprezintã 128.000 de centre de sãnãtate din lume. Misiunea Eminentei Sale este aceea de a orienta, a promova si de a coordona pe aceia care lucreazã în sistemul sanitar, ocupîndu-se de aceste lucruri pe toate cele cinci continente, din Noua Zeelandã pînã în Argentina.

„Nu se poate vesti cuvîntul lui Dumnezeu dacã nu te îndrepti si spre oameni“

Directoarea CAS Neamt, Daniela Soroceanu, a precizat cã un merit deosebit, în vegherea sãnãtãtii oamenilor din zonã, îl are Monseniorul Alois Fechet, cel care a pus bazele unitãtii sanitare de la Barticesti. „Ne bucurãm cã am venit astãzi la Barticesti, datoritã faptului cã Eminenta Sa, reprezentantul Vaticanului, a fãcut aceastã vizitã, atît pentru lumea crestinã de rit catolic, cît si pentru Spitalul din Barticesti. ÃŽn cadrul acestui spital, localnicii, alãturi de toti cei din judetul Neamt beneficiazã de asistentã medicalã la nivel înalt, în aceastã locatie“, a declarat Daniela Soroceanu.
Petru Gherghel, episcopul Diecezei de Iasi, a subliniat importanta vizitei fãcute de cardinalul Javier Lozano Barragan. „Ne bucurãm cã prin vizita cardinalului Barragan, presedintele Consiliului pentru Pastorala Sãnãtãtii, avem un argument al implicãrii Bisericii în acest sector asa de important al vietii. Mi-a plãcut cã a fãcut o relatie interesantã între a vesti Evanghelia si a-i însãnãtosi pe oameni. Nu se poate vesti cuvîntul lui Dumnezeu dacã nu te îndrepti si spre oameni, dacã nu te preocupi de viata, de sãnãtatea si de conditiile lor. Iatã cã Biserica este cu adevãrat chematã, indiferent unde, la Roma, în America sau în Africa, si aici în România, sã se îndrepte spre oameni, spre sufletul si spre trupul lor. Sîntem bucurosi de aceastã subliniere ce are loc prin vizita Cardinalului. Spitalul din Barticesti este un semn al acestei activitãti pe care Biserica vrea sã o prezinte poporului nostru crestin si sã arate tuturor cã-l iubim pe Dumnezeu si-i iubim pe oameni. Vom merge si la Iasi, unde va avea loc o conferintã în cadrul cãreia va fi abordatã problema îngrijirii bolnavilor la domiciliu, un act pe care Biserica vrea sã-l aseze, prin oamenii si instrumentele ei, prin Caritas. Ne bucurãm de astfel de initiative si îi salutãm pe toti cei care cu adevãrat îi iubesc pe oameni pentru cã îl iubesc pe Dumnezeu“, a declarat episcopul Diecezei de Iasi, Petru Gherghel.

Articol afisat de 1979 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective