Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bolnavii de cancer, tratati cu... indiferentã?

• nemtenii cu afectiuni oncologice riscã sã rãmînã fãrã tratament de specialitate • sectia Oncologie a Spitalului Judetean mai are disponibili, pînã la finele anului, 500.000.000 de lei vechi, în timp ce contravaloarea medicatiei pentru o lunã este de 1,7 miliarde •

Nemtenii cu afectiuni oncologice riscã sã rãmînã fãrã tratament de specialitate timp de cîteva luni. Din cauzã cã rectificarea de buget fãcutã luna trecutã nu a luat în calcul sume destinate tratamentului intraspitalicesc al bolnavilor de cancer, ci numai pe acelea aferente tratamentelor în ambulatoriu, asa cum se întîmplã an de an, unitãtile spitalicesti au rãmas fãrã fonduri la acest capitol pe ultimele douã luni ale anului. Cum medicatia necesarã bolnavilor de cancer se achizitioneazã de fiecare unitate spitaliceascã la începutul anului, iar licitatiile se desfãsoarã de regulã prin lunile februarie-martie, dacã nu se ia nici o mãsurã în sensul alocãrii de fonduri, lipsa tratamentelor de specialitate s-ar putea prelungi pînã în martie 2008. Conform precizãrilor fãcute de cãtre doctor Doinita Vararu, sefa sectiei Oncologie de la Spitalul Judetean, în momentul de fatã suma pe care o are la dispozitie, pînã la sfîrsitul anului, pentru medicatie specificã este de 500 de milioane de lei vechi. Cu acesti bani ar trebui asiguratã medicatia pentru jumãtate din luna noiembrie si pentru luna decembrie. În conditiile în care contravaloarea medicamentelor necesare tratamentului oncologic este de 1,7 miliarde de lei pe lunã, suma pe care o mai are la dispozitie Oncologia se dovedeste a fi infimã. Lunã de lunã, la aceastã sectie beneficiazã de tratament circa 300 de bolnavi, a cãror stare impune efectuarea curei de citostatice.
„Situatia este alarmantã în momentul de fatã. Noi asteptãm zilele acestea sã ni se livreze medicamentele cu care sã asigurãm tratamentele pentru jumãtate din lunile octombrie, respectiv, noiembrie. ÃŽn schimb, tratamentele pentru jumãtate din luna noiembrie si pentru decembrie, nu avem cu ce le face. Dar avînd în vedere cã mîine (astãzi, 25 octombrie - n.r.) voi participa alãturi de alti sefi de programe de sãnãtate din judetele Regiunii de Nord Est, la întîlnirea cu ministrul sãnãtãtii, voi aduce în discutie acest aspect foarte grav“, a declarat doctor Doinita Vararu, sefa sectiei Oncologie. Conducerea Casei de Asigurãri sustine cã fondurile pentru medicatia afectiunilor oncologice sînt suficiente. „Sînt bani suficienti pentru acest program, pînã la sfîrsitul anului si chiar si pentru primele luni ale anului viitor. Nu stiu de ce este asa panicatã doamna doctor Vararu, dar sigur este în eroare. Are bani suficienti de medicamente în conditiile în care poate face plata la 60, respectiv, 90 de zile. Vorbim de an bugetar, nu de an calendaristic“, a declarat Daniela Soroceanu, presedinte al CAS Neamt. ÃŽn primele nouã luni ale anului în curs, la nivel de judet au fost luate în evidentã 1.198 cazuri noi de cancer, iar în evidentele de specialitate existã circa 10.000 de bolnavi cu acest diagnostic.

Articol afisat de 1823 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Mos_Tautu la data 25.10.2007 07:58
sanatate liberala:Cinteza+Nicolaescu=LOVE
Dl.Nicolaescu,o speranta ucisa din nou.

Din cei 17 ani trecuti de la revolutie,in peste 10 ani Ministerul Sanatatii a fost condus de catre Comitetul de partid comunist de la Unuversitatea de Medicina Bucuresti.

Cei care cunosc pe fostii ministri aveau sensatia ca fostul comitet PCR al Universitatii se schimbase la MS.

Ce au facut Mincu,Bogdan Marinescu,Cinteza,cel cu plagiatul,Dan Georgescu fostul secretar de PCR,dna Botos etc etc seamana adesea cu un genocid care a dus la demonstratii de strada ale cancerosilor,diabeticilor,epilepticilor etc.

Dl.Nicolaescu a inceput bine,afirmand si chiar demarand o reforma care aproape parea ca va fi,in sfarsit,ceea ce astepta populatia de la acest minister.

Din pacate dl.Nicolaescu este membru al grupului liberal oligarh si a fost nevoit sa devina,ca pe timpul comunistilor,un activist al grulului oligarh cu locul de munca in sanatate.

Elanul initial s-a topit repede si activismul politic a devenit scopul politicii sanitare liberale.

Autorul articolului trebuie felicitat pentru datele pe care le prezinta in articol.

Dl.Nicolaescu face propaganda si prezinta prostilor ceea ce el crede
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective