Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Spioni sanitari“, la Spitalul Roman

• asa-zisi pacienti „iscoadã“ vor raporta comisiei de disciplinã a unitãtii cum au fost tratati si dacã au dat spagã personalului medico-sanitar • cei prinsi pe picior gresit riscã sã rãmînã chiar fãrã locuri de muncã •

Personalul medico-sanitar din cadrul Spitalului Municipal de Urgentã Roman nu va putea cãlca nici cu un milimetru pe-alãturi în privinta obligatiilor de serviciu ce îi revin. Asta pentru cã vor fi spionati de anumiti pacienti care, la externare, vor raporta conducerii unitãtii spitalicesti cum au fost tratati si dacã li s-a cerut spagã în schimbul unor servicii.
Cei care vor gresi grav riscã pedepse aspre care ar putea merge pînã la desfacerea contractului de muncã. Decizia, care a ofensat pe multi dintre angajatii Spitalului Municipal, a fost anuntatã la ultima sedintã cu asistentele sefe, care s-a desfãsurat la sfîrsitul sãptãmînii trecute. Comisia de disciplinã - din care fac parte managerul Petrut Claudiu Gafar, directorul administrativ Costel Zavalichi, seful Serviciului Resurse Umane, Marius Bîrsan si jurista Lilia Moise - va trimite pacienti „iscoadã“, alesi nu se stie dupã ce criterii, care vor raporta, la externare, conducerii spitalului modul în care personalul medical îsi desfãsoarã activitatea. „Asistentele sefe au fost atentionate în mod deosebit cã vor fi trimisi pacienti «tintã» de cãtre o comisie de disciplinã care vor raporta ulterior conducerii modul în care acestia au fost tratati, comportamentul asistentelor medicale si al infirmierelor. Sîntem revoltati de aceastã mãsurã luatã de conducerea spitalului. Altfel spus, o sã avem si politie sanitarã, cã în rest, le aveam pe toate“, a declarat un medic sef de sectie din spital. Personalul medico-sanitar considerã acest tip de monitorizare drept o ofensã adusã acestuia, mai ales cã, în spital, personalul de îngrijire este insuficient, avînd foarte multe obligatii de serviciu, în timp ce salarizarea este la nivelul minimului pe economie. „Atunci cînd un pacient pleacã acasã vindecat, rudele acestuia tin sã-i multumeascã medicului care l-a tratat, lucru care de altfel se întîmplã peste tot în lume. Or, am ajuns în situatia în care sã fim tratati de managerul spitalului ca niste spãgari? Nu ar fi exclus sã fim chemati si pe la DNA, cine stie?“, a declarat un medic sef de sectie din cadrul Spitalului Roman. De cealaltã parte a baricadei, consilierul juridic Lilia Moise, purtãtor de cuvînt în cadrul institutiei, considerã cã mãsura este una de bun augur: „Vom investiga prin toate mijloacele modul în care acestia îsi desfãsoarã activitatea, vom verifica dacã angajatii spitalului vin în stare de ebrietate, vom proceda chiar la recoltarea alcoolemiei. ÃŽn ce priveste abaterile descoperite, vor fi dispuse sanctiunile de rigoare, conform codului muncii. Dacã se vor gãsi abateri disciplinare grave, existã într-adevãr riscul unor sanctiuni mai drastice, ajungîndu-se chiar si la desfacerea contractului de muncã, dupã o singurã abatere“, a declarat Lilia Moise.

Articol afisat de 1903 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Olga la data 25.10.2007 16:15
Salutare la toti din Spitalul Roman!!
MAI FRATILOR,,VOI STITI CINE VA CONDUCE??? Sa va arat eu extemporale si catalogul acestui domn MANAGER..sa vedeti ce note avea in 85-86 cand a terminat clasa a 12-a la liceul din Targu Neamt ,,apoi sa vedeti cu ce nota a luat ex de admitere la medicina in 86,si cu ce nota in 87!! DACA ATI STI CINE VA CONDUCE ATI PLECACU TOTII DIN SPITAL SI IN LOCUL VOSTRU SA VINA DUCU GAFAR CU REPETENTII DE LA MEDICINA SI CU ALTII DE LA PNL.NEAMT SI SA VA TRATEZE!!Ma apucat RASU LA MODUL SERIOS...CAND AM AFLAT CINE A AJUNS DIRECTOR LA ROMAN.AAA...SA NU UIT ..POATE DOAMNA DOCTOR CIOBANU SEFA ASP NEAMT ,O SA-L AJUTE SA AJUNGA DIRECTOR DE SPITAL PE UNDEVA SI DE DR.SAVA DE LA TARGU NEAMT SAU AMZULESCU DE LA PETRICANI..CA DEE..SUNT TOT LIBERALI CA SI DUMNEAIEI! sa va fie rusine la tori pentru amenii pe care-i aduceti la varf si sa stiti ca PNL-ul vostru se duce DRACULUI CU TOT CU VOI LA PRIMELE ALEGERI! Domnule manager GAFAR...DUPA ALEGERI ..OARE CE VETI FACE????????????????????????????????????????????
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective