Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Rãzboi total între Spital si directorul Marin

Rãzboi total între Spital si directorul Marin

„Pe cine nu lasi sã moarã, nu te lasã sã trãiesti“,

• conducerea Spitalului Roman nu va achita nici un ban Termax-lui pînã la finalizarea anchetei politiei • directorul firmei, Dan Marin, a declarat cã se va adresa instantei pentru recuperarea datoriilor si penalitãtilor aferente • în instantã va prezenta o facturã „ilegalã“, emisã de conducerea unitãtii spitalicesti •

Managerul Spitalului Municipal Roman a decis sã continue rãzboiul cu furnizorul de agent termic, firma Termax, si a declarat, prin purtãtorul de cuvînt Lelia Moise, cã nu va plãti nici o datorie pînã cînd Politia nu va solutiona dosarul întocmit de Curtea de Conturi. De asemenea, conducerea a luat decizia ca agentul termic sã nu fie întrerupt de la cazanele vechi ale spitalului, care au fost puse în functiune fãrã autorizare ISCIR.
„Vom continua exploatarea centralei spitalului. Cazanele noastre nu erau supuse autorizatiei ISCIR. Angajatii care deservesc centrala sînt fochisti autorizati. Discutia pe care am avut-o cu reprezentantul ISCIR a fost pe tema unei reclamatii fãcute de Dan Marin, administratorul firmei Termax. Problema este cã, între timp, legislatia s-a schimbat si aceste cazane din centrala spitalului intrã în prezent sub incidenta si autorizãrii ISCIR. Ideea a fost sã luãm legãtura cu firma producãtoare din Bucuresti, pentru a intra în posesia cãrtii tehnice. Oricum, vom face demersurile pentru intrarea în legalitate. Managerul spitalului a fost preocupat sã gãseascã o solutie, urmînd sã aducã niste cazane performante. Acest lucru, depinde si de finantarea pe care o va primi de la Ministerul Sãnãtãtii, pentru investitii“, a declarat consilier juridic Lilia Moise, purtãtor de cuvînt în cadrul Spitalulu Roman. Cît despre achitarea facturilor cãtre SC Termax, conducerea Spitalului Municipal de Urgentã Roman a sistat, deocamdatã, orice platã. „Existã un dosar întocmit de cãtre Curtea de Conturi, la Politia Judetului Neamt si se fac în prezent cercetãri, privind legalitatea relatiilor contractuale cu SC Termax, astfel încît orice solicitare vizavi de plãti care ar trebui fãcute în perioada 1ianuarie-1 octombrie 2007 rãmîne deocamdatã nerezolvatã. Asta pînã va fi solutionatã modalitatea plãtilor de la începerea contractului din 2003. Politia a extins verificãrile pe toatã durata derulãrii contractului. ÃŽn urmã cu douã sãptãmîni, a fost dispusã în cauzã o expertizã financiar contabilã, de cãtre Politia judetului Neamt, aflatã în curs de derulare“, a mai precizat Lilia Moise.

„Bomba“ din spital

Pe de altã parte, Dan Marin, directorul Termax, a opinat cã „pe cine nu lasi sã moarã, nu te lasã sã trãiesti“ si cã managerul Spitalului Roman încalcã Legea Sãnãtãtii, punînd în pericol viata angajatilor si pacientilor. „Nu mã intereseazã ce referiri mai face cu privire la contract, cã nu e valabil sau cã e valabil. Directorul Gafar nu cunoaste cã are douã bombe în curte. Fereascã Dumnezeu de o oprire si de repornire imediatã. Poate avea loc o explozie care va afecta nu numai spitalul. Instanta de judecatã, în concenciosul administrativ, Curtea de Conturi, Politia Economicã vor fi în mãsurã sã stabileascã adevãrul. Directorul Gafar s-a agãtat de un «pai», cu cererea în anulare si a depus ca probã o facturã «fabricatã», ilegalã de drept si de fapt. Factura cu numãrul 1995871 din 4 iunie 2007, pe vremea cînd Spitalul acumula datorie, dupã datorie la Termax, a fost trimisã prin Postã si, ar fi urmat ca noi sã plãtim contravaloarea utilitãtilor: gaz metan, apã rece si energie electricã, din perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2007. Valoarea facturii este de 181.162,52 lei“, a declarat directorul Marin.

Director sfãtuit „prost“

Reprezentantul Termax considerã cã managerul Spitalului Roman a fost prost sfãtuit si cã acesta nu a observat cã pe facturile emise de Termax, în fiecare lunã, costul utilitãtilor au fãcut obiectul unei compensãrii stabilite cu vechile conduceri. „Adicã, din valoarea totalã a agentului termic si a apei calde, pe aceeasi facturã, erau scãzute sumele datorate pentru gaz, curent si apã rece“, a declarat directorul Dan Marin. Acesta a mentionat cã, prin emiterea documentului respectiv, „spitalul a devenit furnizor de utilitãti, ceea ce contravine legii, mai ales cã nu este plãtitor de TVA“ si cã în realitate compensãrile inserate în facturile Termax au arãtat cã societatea pe care o conduce ar fi plãtit mai mult decît suma solicitatã. „De altfel, la controlul Curtii de Conturi, conducerea spitalului a fost atentionatã cu privire la regimul actelor. Indiferent de ce va fi, aceastã facturã va constitui probã si pentru Termax, deoarece Spitalul Municipal Roman va fi actionat în judecatã. Mã declar optimist cã dreptatea va fi de partea noastrã si, de asemenea, vor fi calculate si penalitãtile datorate de unitatea spitaliceascã. Directorul Gafar nu a avut bani sã plãteascã agentul termic si apa caldã, dar a plãtit salariatilor al XIII-lea salariu, însã de datorii a uitat“, a mai spus managerul societãtii furnizoare de agent termic. Dan Marin a mai spus cã va fi interesant de urmãrit dacã Ministerul Sãnãtãtii va „închide ochii“ la investitiile pe care directorul Petrut Claudiu Gafar doreste sã le facã, pentru montarea a douã centrale. „Dacã doreste autonomie termicã, va fi necesar sã anuleze contractul în instantã, chiar si pentru a monta aceste centrale. Sã vedem dacã Ministerul de Resort va accepta o altã investitie peste cea existentã“, a încheiat directorul Termax.

Articol afisat de 1546 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. CALIMAC, L. BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective