Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Octombrie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Politistii de la sate, „furnicutele“ cu rezultate

• din totalul infractiunilor solutionate Ă®n acest an, lucrĂŁtorii de la posturile de politie au rezolvat peste jumĂŁtate • schimbarea Codului de procedurĂŁ penalĂŁ a Ă®ngreunat activitatea politistilor •

Cei mai harnici lucrĂŁtori din Inspectoratul Judetean de Politie Neam sĂ®nt cei care activeazĂŁ Ă®n cadrul posturilor de politie. Cel putin asta reiese din bilantul activitĂŁtii pe primele trei trimestre ale acestui an, bilant prezentat, ieri, Ă®n cadrul unei conferinte de presĂŁ de cĂŁtre comisarul sef Aurelian Vasea Soric, seful Politiei Neamt. Astfel, la capitolul infractiuni solutionate, pe primul loc se aflĂŁ politistii de la posturi cu un procent de 51%. ĂŽn top urmeazĂŁ Politia Roman care a solutionat 14% din total, Politia Piatra Neamt - cu 10%, si Politia TĂ®rgu Neamt - cu 2%. Politia „judetului“ a solutionat 13% din totalul numĂŁrului de infractiuni, cu o scĂŁdere de 24% fatĂŁ de aceeasi perioadĂŁ a anului trecut. Acest lucru ar reliefa, dupĂŁ spusele sefului IJP Neamt, faptul cĂŁ a crescut Ă®ncrederea populatiei Ă®n institutia politiei, oamenii adresĂ®ndu-se posturilor locale.
Un alt aspect, demn de mentionat, este cresterea volumului de activitate al politistilor nemteni cu peste 552 de dosare. Explicatia: modificarea Codului de procedurã penalã, survenitã în septembrie 2006. Pentru noile infractiuni, au fost cercetate, în primele 9 luni ale acestui an, 525 de persoane.
În total, în acest an, au dat cu subsemnatul la Politia Neamt 4.367 persoane, 24% dintre acestea fiind prinse în flagrant. Delincventa în rîndul tinerilor între 18 si 30 de ani a înregistrat o pondere de 32% din totalul persoanelor cercetate în primele 9 luni. Mai trebuie spus cã mai bine de jumãtate din persoanele anchetate de politisti sînt din mediul rural. Un alt aspect cu care politistii nemteni se pot lãuda este legat de recuperarea prejudiciului comis în urma comiterii de infractiuni, procentul în acest caz fiind de 67%.
La sfîrsitul lunii septembrie 2007, în evidentele Politiei Neamt existau cu 67% mai putine fapte cu autori necunoscuti, decît în aceeasi perioadã a anului trecut. Aproape jumãtate din numãrul de dosare penale cu AN s-au înregistrat în zona Roman. În primele trei trimestre ale acestui an, au fost solutionate 1.887 de dosare penale.

Articol afisat de 1404 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective