Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Santaj cu politist

• subcomisarul Cristinel Cojitã, de la Politia Rutierã a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare • omul legii a fost gãsit vinovat de santaj • parte vãtãmatã este patronul unei agentii imobiliare • în rechizitoriu se arãta cã ofiterul, prin constrîngere psihicã, ar fi vrut sã obtinã o sumã de bani de la afaceristul nemtean • în urmãtorii 5 ani, Cojitã va atîrna chipiul în cui • nici denuntãtorul si nici partea vãtãmatã nu au vrut sã discute cu reporterii de la „Monitorul“ •

Subcomisarul Cristinel Cojitã, ofiter în cadrul Serviciului Politiei Rutiere al Inspectoratului Judetean de Politie Neamt, a fost condamnat de magistratii de la Curtea de Apel Bacãu, fiind gãsit vinovat de sãvîrsirea infractiunii de santaj. Omul legii a primit o pedeapsã de trei ani de închisoare cu suspendare, iar termenul de încercare (timp în care nu ar trebuie sã mai sãvîrseascã nici o infractiune) este de 5 ani. O altã mãsurã dispusã de instantã prevede ca în urmãtorii cinci ani, interzicerea ca ofiterul sã mai exercite activitatea de politist.
„Interzice inculpatului pe o duratã de cinci ani dreptul de a ocupa functia de politist. Respinge cererea pãrtii civile cu privire la plata daunelor morale. Constatã cã hotãrîrea de condamnare a inculpatului furnizeazã în sine o satisfactie echitabilã suficientã pentru dauna moralã suportatã de partea civilã. Obligã inculpatul la plata cãtre stat a sumei de 800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare“, se aratã în sentintã. Ofiterul a fost trimis în judecatã în decembrie anul trecut de procurorii DNA. ÃŽn rechizitoriul se arãta cã politistul, profitînd de calitatea sa de ofiter, ar fi recurs la intimidare si constrîngere psihicã pentru a obtine de la patronul unei agentii imobiliare din Piatra Neamt o sumã importantã de bani. La data mediatizãrii cazului, comunicatul de presã era destul de vag, încît a fost greu de înteles ce s-a întîmplat între cei doi, ofiter si denuntãtor. Anchetatorii au afirmat cã politistul ar fi comis fapta în perioada 12 decembrie 2005 - 7 februarie 2006, asa-zisele sume percepute de cãtre politist oscilînd între 5.550 de euro si 20.000 de euro. Cei care au efectuat cercetãrile nu au arãtat, însã, pentru ce au fost cerute aceste sume de bani. S-a vehiculat cã la mijloc ar fi vorba de niste neîntelegeri survenite în urma unei afaceri cu un teren situat la iesirea din Piatra Neamt spre Tîrgu Neamt. Referitor la aceastã poveste, la acea vreme, pe site-ul Ministerului de Interne a apãrut urmãtorul comunicat: „Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Neamt au finalizat cercetãrile, iar procurorul desemnat din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Bacãu - a întocmit rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecatã a subcomisarului C. Cristinel, din cadrul IPJ Neamt, Serviciul Politiei Rutiere, pentru comiterea infractiunii de santaj. Potrivit anchetatorilor, profitînd de calitatea de ofiter superior, Cojitã Cristinel a recurs la intimidare si constrîngere psihicã, în perioada 12 decembrie 2005 - 7 februarie 2006, pentru a obtine de la Marian Bogdan Blãgoi foloase în valoare de 5.550 de euro. Conform unei întelegeri prealabile, denuntãtorul ar fi trebuit sã-i achite politistului 14.450 de euro, bani obtinuti din vînzarea unui teren. Ulterior, ofiterul ar fi pretins de la Blãgoi 20.000 de euro, exercitînd presiuni asupra acestuia si dîndu-i de înteles cã i s-ar putea întîmpla ceva rãu dacã nu achitã suma cerutã. Urmãrirea penalã împotriva politistului a început la 19 iulie 2006 si s-a desfãsurat cu învinuitul în stare de libertate“. Cojitã a fost judecat pentru santaj. Pe 28 decembrie 2006 ofiterul a fost suspendat din functie si pus la dispozitia IJP Neamt, urmînd sã-si desfãsoare activitatea tot în cadrul Politiei, dar nu pe aceeasi functie.
Partea vãtãmatã, Bogdan Blãgoi, patronul Agentiei Imobiliare AS a cerut în instantã ca Cristinel Cojitã sã-i achite daune morale. Solicitarea a fost respinsã, instanta considerînd cã ofiterul a plãtit cu vîrf si îndesat prin pedeapsa primitã. Pentru a afla mai multe detalii despre acest caz, i-am contactat telefonic pe Cristinel Cojitã, respectiv Bogdan Blãgoi. Nici unul dintre ei nu a dorit sã vorbescã cu reporterii de la „Monitorul“. Amîndoi au si-au închis telefoanele în momentul în care au realizat cine îi cautã. ÃŽn toatã aceastã poveste ar mai fi de spus cã politistul are drept de recurs în termen de 10 zile.

Articol afisat de 1795 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de kool la data 15.11.2009 12:23
EXCROCI
niste excroci daca politistul ia inchinsoare ii clar ca e DEMOCRATIE IN ROMANIA ASTA mai bine sa furam toti si sa facem toti ! fmm ;)
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective