Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sefa ASP nu vrea functie cu acte în regulã

• doctor Lãcrãmioara Ciobanu nu se va prezenta la examenul organizat de minister pentru ocuparea functiei pe care o detine • „Responsabilitãtile multe, ritmul si stresul muncii de rãspundere este demn de luat în seamã si deloc de invidiat, iar salariul unui director executiv de autoritate de sãnãtate publicã nu este nici mãcar o treime din acela al unui manager de spital“, sustine sefa ASP Neamt •

Doctor Lãcrãmioara Ciobanu aratã cã nu o intereseazã postul de conducere pe care îl ocupã de mai bine de jumãtate de an la Autoritate de Sãnãtate Publicã Neamt. Dovada este faptul cã ea nu se va prezenta astãzi, la concursul organizat de minister pentru detinerea cu acte în regulã a posturilor de directori executivi ai autoritãtilor de sãnãtate publicã din tarã, asa cum s-a petrecut si în iulie 2007, motiv pentru care a fost eliberatã din functie, în august.
De fapt si de drept, concursul organizat de minister pentru functiile de conducere din autoritãtile de sãnãtate publicã nu a prezentat si nu prezintã interes, deoarece aceste institutii se vor reorganiza pînã la 1 ianuarie 2009, ceea ce înseamnã cã unele posturi, fie acestea chiar si de conducere, nu vor mai exista.
„Avînd în vedere incertitudinea care planeazã asupra acestei institutii cu o structurã relativ volatilã, si din acest motiv, avînd în vedere lipsa de autoritate a acestei institutii, consider cã nu este cazul sã sustii un examen, în urma cãruia sã ocupi un post despre care nu se stie cît va mai exista. Ministerul sãnãtãtii nu a spus nimic clar în acest sens, nu a publicat nici pe site-ul propriu vreo precizare, ca atare, totul este lãsat în ceatã. Responsabilitãtile acestei functii sînt deajuns de multe, ritmul si stresul muncii de rãspundere este demn de luat în seamã si deloc de invidiat, iar salariul unui director executiv de autoritate de sãnãtate publicã nu este nici mãcar o treime din acela al unui manager de spital.
Ca atare, nu vãd de ce un om cu scaun la cap, aflat la o anumitã vîrstã si cu destulã experientã în sectorul sanitar si-ar dori cu atîta disperare sã aibã o patalama de functionar public, care pînã la urmã nu dovedeste nimic“, a declarat doctor Lãcrãmioara Ciobanu, director executiv al ASP Neamt.
Mandatul interimar prin care respectivul medic ocupã functia de conducere a ASP Neamt este valabil pînã la 15 noiembrie, dupã care este posibil sã urmeze o prelungire. Reamintim cã doctor Lãcrãmioara Ciobanu a fost reînvestitã în functia de conducere pe care o detine acum, la 15 septembrie, printr-un ordin al ministrului sãnãtãtii, Eugen Nicolãescu.
Aceasta a ocupat functia de director executiv, cu delegatie, de la 1 martie 2007, venind prin detasare de la Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamt, unde ocupa postul de medic sef.

Articol afisat de 1585 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective