Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ucis la betie, cu taburet

• un tînãr din Adjudeni si-a omorît prietenul, lovindu-l de multe ori în cap, la bãuturã • „nu s-a întîmplat nimic, m-a adus Politia aici exact degeaba“, tot repeta principalul suspect • victima mai cîstiga un ban muncind pentru familia agresorului • mama si cunoscutii celui ucis au fost socati de cele petrecute • Cãtãlin Fechetã care, se pare, este bolnav psihic, este acuzat de omor •

Una dintre cele mai sîngeroase crime de anul acesta, din Neamt, s-a petrecut în noaptea de marti spre miercuri, 30 spre 31 octombrie, la marginea satului Adjudeni, comuna Tãmãseni. Victima, un bãrbat de 37 de ani, a fost, practic, „tocatã“ cu un taburet de cãtre tovarãsul de pahar. Abominabila faptã s-a petrecut în casa fãptasului, Cãtãlin Fechetã, în vîrstã de 26 de ani, unde Iulian Ghiuzan venea adesea, fiind prieten cu familia în cauzã. ÃŽn fapt, viitoarea victimã îi ajuta pe consãtenii sãi la tot felul de munci si în special la întretinerea unui podet pe care acestia îl au peste rîul Siret. Cum cei doi prieteni obisnuiau sã consume alcool, au fãcut o „bãutã“ si în noaptea tragicã, pînã în jurul orei 3, cînd spiritele s-au încins, astfel încît nu a fost decît un pas pînã la bãtaie. Iulian Ghiuzan a primit multiple lovituri, mai întîi cu pumnii si picioarele, iar apoi cu un taburet, murind din cauza hemoragiei si a traumatismelor craniene. Vecinii au auzit gãlãgie, iar, în scurt timp, anuntati, în zonã a sosit o echipã formatã din ofiteri de la „investigatii criminale“ si agenti ai Politiei Rurale, coordonati de procurorul Dorin Cautis. Cãtãlin Fechetã a fost încãtusat, însã nu si-a recunoscut nici în ruptul capului fapta. „Nu s-a întîmplat nimic, m-a adus Politia aici exact degeaba. Au zis cã l-am omorît, dar nu este asa. Eu doar l-am ridicat de jos si normal cã m-am murdãrit de sînge. Ce stiu este cã intrase la mine în casã ca un prieten si eu, cînd am ajuns acasã, l-am gãsit într-o baltã de sînge. Nu stiu ce s-a întîmplat. Voia sã vorbeascã, dar nu putea, bolborosea doar b... b... b.... M-am speriat si m-am dus imediat sã mã culc în cealaltã casã, unde stã mama“, a spus, cu seninãtate, Cãtãlin Fechetã.

Soc total

Rudele si cunoscutii defunctului au rãmas socati de cele petrecute, toti punînd nenorocirea pe seama alcoolului si a tulburãrilor comportamentale ale agresorului. „Iulian a plecat de acasã pe la miezul noptii, sã vinã aici, la Cãtãlin Fechetã, care îi era prieten. Nu pot sã-mi dau seama de ce l-a omorît, probabil a fãcut-o la bãuturã. Dimineatã a venit Politia la mine acasã si m-a întrebat ce stiu despre el, dupã care am aflat cã l-a zdrobit în bãtaie. Bãiatul meu era un om bun, chiar si cei din familia la care lucra mi-au spus, acum vreo lunã, cã «nici nu stiu ce bãiat sufletist am». Cãtãlin ãsta era cam «cu capul», a stat internat si pe la Gîdinti. Acum, bãiatul meu se duce în pãmînt, iar ãsta la puscãrie. De acolo o sã iasã, dar al meu din groapã nu se mai întoarce“, a declarat Ana Ghiuzan (foto), mama tînãrului ucis. Aceasta a mai povestit cã fiul sãu nu a fost cãsãtorit si cã lucra pe la oamenii mai cu stare din sat, cîstigîndu-si cinstit existenta. Mai în soaptã sau cu voce tare, revolta sãtenilor asupra celui care a fost în stare de o asemenea faptã era evidentã. „Dimineatã am auzit cã este crimã, dar peste noapte ce-o fi fost nu stiu nimic. Oricum, erau amîndoi niste betivani, dar Cãtãlin ãsta era mai rãu, chiar si pe bunicã-sa a amenintat-o de cîte ori. Legea sã facã dreptate“, a spus Iosif Lungu, în vîrstã de 79 de ani. Alti cetãteni, prieteni cu cei doi, aveau o atitudine si mai transantã. „Iulian stã în altã parte de sat, dar venea pe aici des, deoarece mai lucra pentru Fechetã. Eu am fost bun prieten cu el, dar celãlalt este un descreierat. Trebuia închis de mult, nu sã se ajungã sã facã asta“, a spus, revoltat, Neculai Dancã, care tocmai ajutase la urcarea trupului neînsufletit al amicului sãu în masina Serviciului de Medicinã Legalã.
Anchetatorii au afirmat cã, din primele cercetãri efectuate, a reiesit cã între cei doi a izbucnit un conflict spontan, în urma cãruia „suspectul l-a lovit în zona capului, în mod repetat, cu un taburet din lemn, pe amicul sãu, provocîndu-i leziuni care au condus la deces“. Cãtãlin Fechetã a fost retinut, însã urmeazã sã fie expertizat din punct de vedere psihiatric, pentru a se stabili dacã a avut discernãmînt în momentul cînd a sãvîrsit fapta. Totodatã, urmeazã ca instanta sã decidã dacã acesta va fi arestat preventiv sau va fi internat într-o clinicã de specialitate pentru infractorii bolnavi psihic. Ancheta oamenilor legii continuã si în prezent, acestia asteptînd inclusiv concluziile raportului de expertizã medico-legalã efectuatã asupra cadavrului, pentru a putea lua mãsurile ce se impun.

Articol afisat de 2063 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective