Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Absenteism la alegerile medicilor

Absenteism la alegerile medicilor

• pînã ieri la ora 16, se prezentaserã la urne aproximativ 100 de medici din zona Piatra Neamt si Bicaz

Alegerile organizate de Colegiul Medicilor Neamt în vederea desemnãrii prin vot a noii conduceri a acestui for profesional au fost tratate cu indiferentã de cãtre cei asteptati la urne. Medicii din zona Piatra Neamt si Bicaz, care au fost asteptati ieri la urne, la sediul Colegiului Medicilor Neamt au arãtat cã nu-i prea intereseazã, neprezentîndu-se. Conform precizãrilor doctorului Dorin Istin, presedintele Comisiei Electorale, pînã la ora 16 votaserã aproximativ 100 de medici. Spre deosebire de alegerile anterioare organizate pentru conducerea Colegiului Medicilor Neamt, cele de anul acesta au fost altfel organizate, avîndu-se în vedere ideea cã medicilor din celelalte localitãti ale judetului le este greu sã se deplaseze în Piatra Neamt, din motive de lipsã de timp, dar nu numai. Astfel, astãzi vor vota medicii din zona Tîrgu Neamt, iar mîine, cei din zona Roman, comisia electoralã deplasîndu-se la spitalele de acolo. „Dat fiind faptul cã vremea este urîtã, îi întelegem pe colegii nostri din zona Bicaz care nu au venit la alegeri, în schimb nu pricep de ce nu au venit aceia din zona Piatra Neamt. Nu stiu cum vor rãspunde colegii din Tîrgu Neamt, dar în ceea ce îi priveste pe aceia din zona Roman, sînt sigur cã se vor prezenta in corpore. Dintotdeauna au fost mai uniti, motiv pentru care îi admir si chiar îi invidiez“, a declarat doctor Dorin Istin. Cei prezenti la urne îsi exprimã optiunea în vederea desemnãrii celor 13 membri ai Consiliului Judetean al Colegiului, a medicilor care vor reprezenta judetul în Adunarea Generalã de la nivel central, precum si a acelora din comisia de cenzori. Pentru calitatea de membru al Colegiului Medicilor Neamt si-au depus candidatura 28 de medici, pentru Adunarea Generalã, 24, iar pentru calitatea de membru al comisiei de cenzori, 15. Printre cei care si-au depus candidatura se aflã medici care si pînã acum au fãcut parte din conducerea Colegiului. Unul dintre cei care si-au depus candidatura este medicul de familie Vlad Ilas care, în urmã cu un an, a agresat-o pe presedinta Casei de Asigurãri de Sãnãtate Neamt. El a fost cercetat de comisia de disciplinã a forului profesional si nu a primit nici mãcar un avertisment.
În Neamt îsi desfãsoarã activitatea circa 693 de medici cu alte specialitãti decît aceea de dentist, breaslã organizatã separat ca for profesional.

Articol afisat de 1488 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Mos_Tautu la data 02.11.2007 05:55
Institutia omoara democratia
Institutia omoara democratia

Am mai spus-o,Colegiul medicilor a devenit o institutie birocratica care nu-si mai indeplineste menirea.

Frustratii profesiei medicale,cei care nu se simt bine decat daca conduc,unii urmasi ai fostilor nacialnici comunisti poseda indemanarea de a se aseza in fruntea profesiei medicale.

Acum indivizi care au tarat obiala,cum se spune in profesie,devin decidenti pentru medici,si o fac,transformand ideia unei confederatii medicale,intr-o institutie temuta si urata de medici.

Deci nu este de mirare absenteimul,acel simptom al alienarii medicilor de asa zisa asociatie,chipurile a lor.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective