Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 2 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Nevolnicii de la PSD

La lansarea candidatilor PSD pentru europarlamentare, rãspunzînd invitatiei mai mult decît ciudate din partea lui Mircea Geoanã, Traian Bãsescu a tinut un discurs în care si-a permis sã-l atace pe Ion Iliescu, ridicînd în slãvi asa-zisa grupare reformistã din partid. Dacã PSD se reformeazã sau nu, dacã în PSD trebuie sã mai fie sau nu Ion Iliescu nu e din punct de vedere constitutional, treaba presedintelui. Cã presedintele si-a permis sã încalce din nou Constitutia amestecîndu-se în viata internã a unui partid nu ne mirã. A devenit deja o obisnuintã bãtuta pe care o joacã Traian Bãsescu pe Constitutie. Si nu deoarece si-ar fi propus, cum îl acuzã adversarii, sã se impunã ca un Lukasenko al României, ci pentru cã domnia sa e astfel educat de la scoala de cadeti din anii socialismului încît sã nu înteleagã statul de drept. Sînt oameni care se nasc fãrã un anume organ. Traian Bãsescu s-a nãscut, din punct de vedere educativ, fãrã organul numit constiinta statului de drept. Dovedind încã o datã cã impulsurile autoritariste antidemocrate tin aproape exclusiv de personalitatea politicianului si nu de împrejurãri. Ne mirã, în schimb, reactia liderilor PSD în frunte cu Mircea Geoanã. Amestecul public brutal al presedintelui în viata PSD nu e o noutate. A mai fãcut-o de mai multe ori pînã acum, invocînd pretextul, splendid în aberatia sa, cã are dreptul la opinie ca orice cetãtean. Noutatea o constituie faptul cã Traian Bãsescu a intervenit în viata internã a PSD la o reuniune a PSD, în prezenta liderilor acestui partid. Cînd Traian Bãsescu si-a dat cu pãrerea despre cine sînt Buni si cine sînt Rãi din PSD într-un interviu în direct, ne-am fi asteptat la o reactie extrem de durã a conducerii PD. Fie printr-un Comunicat al Conducerii, fie printr-o interventie telefonicã la postul TV respectiv, în timp ce Traian Bãsescu îsi expunea opinia.
N-avem cunostintã de o astfel de reactie. Sã zicem însã cã, în cazul dialogurilor televizate ale presedintelui, liderii PSD, marcati de un deosebit simt al politetii, n-au vrut sã facã scandal intervenind prin telefon sau mãcar cerînd postului respectiv sã poatã interveni. La Romexpo, Traian Bãsescu a intervenit brutal în viata PSD în prezenta liderilor PSD si a unei sãli pline pînã la refuz cu militanti PSD. Atacarea lui Ion Iliescu, presedintele de onoare al partidului, indicatiile de a se reforma date partidului reclamau o interventie fermã din partea lui Mircea Geoanã sau, admitînd cã presedintele PSD era paralizat de surprizã, a cuiva din salã.
O cereau deopotrivã:
1) Mitocãnia fãrã margini a unui personaj pe care îl inviti la tine acasã, la masã, si el îsi face tatãl bosorog, nevasta, curvã, iar pe tine, netot, pentru cã ai scaune în loc de fotolii.
2) Încãlcarea gravã a Constitutiei prin amestecul brutal în viata unui partid de pe scena politicã a tãrii.
Spre uluirea electoratului PSD, nici Mircea Geoanã, nici un alt lider, nici sala de la Romexpo nu l-a pus la punct pe Traian Bãsescu. S-au gãsit multe explicatii acestei ciudãtenii. Una dintre ele vorbea chiar de un tîrg între Mircea Geoanã si Traian Bãsescu. Ar fi simplu dacã aceasta ar fi explicatia. Din nenorocire, ea e alta. Ea trimite la incapacitatea liderilor PSD de a face fatã unor situatii neprevãzute. Dovadã cã mai sînt încã nevolnici într-ale politichiei dîmbovitene.

Articol afisat de 1509 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion CRISTOIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective