Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ne pîndeste un virus gripal periculos

• medicii recomandã populatiei vaccinarea • pentru a fi eficientã, imunizarea trebuie fãcutã cît mai repede •



Nemtenii s-ar putea confrunta cu o epidemie de gripã la sfîrsitul acestui an. Mai mult decît atît, potrivit precizãrilor fãcute de cãtre specialistii Organizatiei Mondiale a Sãnãtãtii, virusul gripal care circulã în acest sezon rece este extrem de periculos, putînd chiar sã provoace moartea acelor persoane cu organismul slãbit din cauza bolilor numeroase si grave de care suferã. Tocmai de aceea, medicii recomandã populatiei sã se imunizeze împotriva gripei în cel mai scurt timp posibil, astfel încît organismul sã aibã timpul fizic necesar creerii de anticorpi care sã îi creascã rezistenta fatã de aceastã infectie extrem de periculosã care poate genera complicatii.
Vaccinul gripal preparat pentru sezonul rece 2007-2008 face fatã noului virus, continînd tulpina A/Solomon Islands/3/2006-H1N1.
Expertii Organizatiei Mondiale a Sãnãtãtii (OMS) au stabilit încã din luna februarie a acestui an formula vaccinului pentru 2007-2008: A/Solomon Islands/3/2006-H1N1; A/Wisconsin/67/2005-H3N2; B/Malaiezia/2506/2004. Vaccinul antigripal a fost preparat, iar la ora aceasta se aflã la dispozitia populatiei. Pe de o parte, persoanele cuprinse în categoriile cu risc de a face complicatii din cauza acestei infectii beneficiazã de imunizare gratuitã, gratie Ministerului Sãnãtãtii Publice, iar celelalte persoane pot cumpãra vaccinul antigripal din farmacii.
Autoritatea de Sãnãtate Publicã Neamt a comandat ministerului de resort 83.000 de doze de vaccin destinat imunizãrii persoanelor din categoriile de risc, primele 30.000 de doze ajungînd deja în judet. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctor Roxana Pipirigeanu, sefa Biroului Epidemiologic din cadrul ASP Neamt, de pe 22 octombrie, cînd a debutat vaccinarea antigripalã în judet, au fost imunizate 10.000 de persoane. Conform programãrii fãcute de cãtre ministerul de resort, vaccinarea antigripalã se va finaliza la începutul lunii decembrie.
În prima etapã, care se va termina pe 5 noiembrie, sînt vaccinati copiii cu boli cronice pulmonare sau cardiace, cei cu boli renale si metabolice cronice (diabet zaharat), copiii supusi terapiei îndelungate cu aspirinã, persoanele infectate cu HIV si 75% dintre adultii cu afectiuni cronice pulmonare si cardiace. În cea de-a doua etapã, programatã a demara pe 15 noiembrie, sînt imunizati cei din institutiile de ocrotire socialã, copii si adulti, personalul medical si restul de 25% din adultii luati în evidentã cu afectiuni cronice. În ultima etapã, de pe 26 noiembrie 2007, intrã persoanele de peste 65 de ani si adultii cu boli metabolice cronice, inclusiv diabetul zaharat sau cei cu disfunctii renale.

Articol afisat de 2345 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective