Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
MUTILAT ÃŽN CHILIE

MUTILAT ÃŽN CHILIE

• un tînãr, se pare fost profesor, originar din Iasi, a încercat sã se sinucidã, înjunghiindu-se cu cutitul • el si-a provocat plãgi la nivelul abdomenului, toracelui si în zona inimii • tentativa de suicid s-a petrecut într-un din camerele de cazare ale Mãnãstirii Bisericani • se pare cã bãrbatul suferã de grave afectiuni psihice •

Linistea vietuitorilor Mãnãstirii Bisericani a fost tulburatã de o tentativã de suicid petrecutã într-una dintre camerele de cazare ale acestui asezãmînt. Gestul extrem s-a petrecut sîmbãtã searã, 3 noiembrie, victima autoagresiunii fiind Cristian Ionescu, în vîrstã de 33 de ani, din Iasi, care se pare cã suferã de grave afectiuni psihice. „Nebunia“ s-a întîmplat în jurul orei 21, cînd cãlugãrii erau la vecernie, în biserica nouã din curtea Spitalului de Pneumologie. Singura persoanã care se afla la ora aceea în incinta mãnãstirii si s-a cutremurat auzind mai întîi urletele de furie si durere ale bãrbatului, iar apoi strigãtele dupã ajutor, a fost maica Teotima, care se ocupã de bucãtãrie. Cu toate cã si-a dat seama cã este vorba despre un fapt extrem de grav, mai ales cã din cauza problemelor psihice bãrbatul avea un comportament ciudat, maica nu a îndrãznit sã meargã în camera acestuia. Astfel, femeia s-a dus la bisericã si a chemat cîtiva cãlugãri care si-au luat inima în dinti si s-au dus sã vadã despre ce e vorba. Acestia l-au gãsit pe Cristian Ionescu agonizînd pe podeaua din camerã, în jurul sãu fiind o baltã de sînge. Speriati, monahii au apelat Serviciul de Ambulantã, iar, în scurt timp, un echipaj medical s-a deplasat la locul solicitãrii si a transportat de urgentã bãrbatul automutilat la Spitalul Judetean. Investigatiile efectuate au arãtat cã acesta prezenta mai multe plãgi înjunghiate la nivelul abdomenului, al toracelui si în zona inimii si cã trebuia efectuatã o interventie chirurgicalã. Din cauza fortei cu care s-a autoagresat, victima s-a ales cu o plagã adîncã în plãmînul stîng, care a dat de furcã echipei care l-a operat. S-a mai constatat cã pacientul nu si-a provocat leziuni la nivelul organelor interne. Cadrele medicale ale sectiei Anestezie si Terapie Intensivã, în îngrijirea cãrora se aflã pacientul, apreciau ieri cã starea acestuia este criticã, luînd în calcul chiar aparitia unor complicatii.

„Fratele Cristian este posedat de duhul rãu“

Dupã cum le-a spus cãlugãrilor de la Mãnãstirea Bisericani, unde de aproape un an tot încearcã sã se aciueze, Cristian Ionescu are studii de psihologie-sociologie. A fost cãsãtorit si de mai multi ani este divortat, iar cu pãrintii lui care locuiesc în Iasi nu se prea întelege. De altfel, nici cu vietuitorii asezãmîntului monahal nu prea se întelege, din cauza comportamentului ciudat pe care îl are, motiv pentru care, în mai multe rînduri pãrintele Serafim, staretul Mãnãstirii Bisericani, a încercat sã îl îndepãrteze.
„Cu toate cã zice cã vrea sã se cãlugãreascã si sã îsi dedice viata lui Hristos si Bisericii, comportamentul sãu nu este întocmai cum ar trebui sã fie. ÃŽn nenumãrate rînduri am observat cã nu avea astîmpãr în timpul slujbei, iesea din bisericã, se plimba, iar se întorcea, pleca din nou. ÃŽn schimb, mergea sã se închine în bisericã atunci cînd nu era nimeni. Mereu umbla într-o mînã cu un borcan în care scuipa, iar în cealaltã avea o sticlã cu apã. Dacã nu era asa, umbla legat la gurã cu un fular. Maica Teotima dar si alti cãlugãri mi-au spus cã a avut de mai multe ori crize de epilepsie, iar în alte rînduri eu l-am vãzut cã era destul de agitat. De aceea, am încercat sã îi explic cã felul lui de a fi nu este potrivit cu traiul de mãnãstire si cã are probleme de sãnãtate pe care trebuie sã si le trateze. Cînd auzea asa, devenea nelinistit si striga cã el nu este bonav. ÃŽn rest, nu as putea spune cã era agresiv sau cã avea un comportament urît fatã de noi. Altã datã, i-am zis de-a dreptul cã dacã vrea sã rãmînã în mãnãstire sã-mi aducã scris de la doctor cã este sãnãtos psihic. A zis cã se va duce, dar stie el bine cã nici un doctor nu are cum sã îl declare sãnãtos la cap dacã el nu este“, a declarat pãrintele Serafim, staretul Mãnãstirii Bisericani.
Potrivit aceleiasi surse, Cristian Ionescu a tot venit si plecat de la Bisericani în mai multe rînduri, de vreun an. ÃŽn cîteva rînduri, bãrbatul chiar a recunoscut cã nu are unde se duce, iar cu pãrintii lui nu se întelege. Ultima revenire la mãnãstire a bãrbatului care a încercat sã se sinucidã a fost în urmã cu cîteva sãptãmîni. „Cînd am dat iar ochii cu el, l-am întrebat dacã a adus de la medic hîrtia cerutã. S-a enervat tare si nu a zis nimic rãu, decît cã nu are unde se duce. Uitîndu-mã atent la el, am observat cã avea o privire de om tulburat. Fratele Cristian este posedat de duhul rãu. ÃŽn mai multe rînduri i-am citit rugãciuni de dezlegare, i-am citit moliftele Sfîntului Vasile cel Mare si alte cele, dar fãrã folos“, a conchis staretul Serafim.

Articol afisat de 1922 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective