Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Iarna pune stãpînire pe judet

• în Ceahlãu ninge începînd de sîmbãtã dupã-amiazã, stratul de zãpadã mãsurînd ieri zece centimetri • prognozele anuntã vreme va deosebit de rece • minimele vor coborî sub 0 grade Celsius, va ninge si va viscoli •

Iarna 2007-2008 vrea sã îsi intre în drepturi depline în Neamt. Începînd de sîmbãtã dupã-amiazã vremea a început sã se rãceascã, iar la munte, la altitudini mai mari de 1.200 de metri, a nins. Mai întîi sporadic si nesemnificativ, iar apoi cu simt de rãspundere, ninsoarea s-a asternut în masivul Ceahlãu. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre salvamontistul Mihai Cazacu, de serviciu în acest week-end la Baza Salvamont din Dochia, stratul de zãpadã din Ceahlãu mãsura ieri dupã-amiazã zece centimetri si continua sã ningã. Vîntul bãtea cu putere, atingînd viteze de circa 60 de kilometri pe orã si viscolind zãpada. În jurul orei 17, termometrele înregistrau temperaturi de - 3 grade Celsius.
Conform prognozelor elaborate de cãtre Centrul Regional Meteorologic Regional Moldova, în Neamt, ca de altfel în întreaga regiune geograficã, vremea va continuã sã se rãceascã în intervalul urmãtor. Astãzi si mîine cerul va fi noros spre acoperit, dar se va mai degaja în cursul noptii. Începînd de astãzi, la munte, pe spatii extinse va ninge. Se vor înregistra intensificãri ale vîntului, care în teritoriu va înregistra viteze de circa 60 de kilometri la orã, iar la altitudini mari va atinge chiar 100 de kilometri la orã.
Temperaturile minime se vor situa între -5 si -1 grad Celsius, iar cele maxime vor fi cuprinse între 1 si 5 grade. În Neamt iarna si-a fãcut simtitã prezenta încã din noaptea de 20/21 octombrie, cînd intrarea unei mase de aer rece în judet, pe circulatie nordicã, a determinat o rãcire bruscã a vremii, context în care precipitatiile sub formã de ploaie s-au transformat în lapovitã si ninsoare. Atunci, la Vîrful Toaca din masivul Ceahlãu termometrul indica -7 grade Celsius, iar ninsoarea cãzutã la altitudini mai mari de 1.000 de metri asternuse un strat de zãpadã cu grosimea de opt centimetri.

Articol afisat de 1679 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective