Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

E-on a inventat FRIGIDERUL GATER

• la Petru Vodã, unele frigidere consumã mai mult decît gaterele • cel putin asa reiese din facturile pe care le emite E-On • o bãtrînã, care are în toatã casa douã becuri, un televizor si un frigider, a avut de platã 383,54 lei la recalculare, desi o datã la douã luni plãteste peste 50 de lei noi • la o casã nelocuitã, factura de recalculare a ajuns la 970.000 de lei vechi •

Contoarele mai multor abonati ai E-On Moldova din localitatea Petru Vodã au luat-o razna, dacã tinem cont de faptul cã au ajuns sã înregistreze consumuri care demonstreazã cã un televizor sau un frigider poate cosuma mai mult decît un gater. Printr-o astfel de situatie trece bãtrîna Ioana Burciu. Disperatã, s-a adresat redactiei. „Vã rog sã mã salvati de la dezastru! Cei de la E-On Moldova îmi trimit niste facturi cu valori extrem de mari, pe care nu mai am puterea sã le achit. Precizez cã în toatã casa am doar douã becuri, un televizor si un frigider. Cu toate acestea, facturile mele lunare nu coboarã sub 50 de lei, adicã jumãtate de milion de lei vechi. Pe 26 ianuarie 2007 am achitat 73,94 de lei, pe 7 mai am plãtit 75,49 de lei, pe 31 iulie 383,54 de lei, iar pe 27 august 53,87 de lei. Am o pensie vai de ea si numai eu stiu ce sacrificii am fãcut ca sã adun în varã aproape patru milioane ca sã plãtesc“, a declarat Ioana Burciu.
Am încercat sã aflãm si pãrerea furnizorului de electricitate, dar nu am avut prea mari sanse, rãspunsul constînd într-o deplasare pe teren a unui reprezentant al E-On, care a citit indexul de pe contor. „Mama are cam de doi ani actualul contor. Vreau sã precizez cã atît înainte de a-l avea, cît si dupã, electricele si electronicele din casa mamei nu au fost schimbate. Este inadmisibil ca pentru un frigider sã plãtesti mai mult decît pentru un gater. Ca sã nu mai pun la socotealã factura din varã, cu recalcularea, cînd am dat aproape 400 de lei. Toatã aceastã nebunie a apãrut dupã ce a fost schimbat contorul, în urmã cu circa doi ani. De atunci unii dintre locuitori au început sã plãteascã foarte mult. La mama, dupã ce aprinde un bec, contorul are o turatie foarte mare, de parcã ar fi pus în prizã nu stiu ce multitudine de electronice“, a declarat fiica Ioanei Burciu.

Casã nelocuitã, dar cu contorul în actiune

O altã ciudãtenie care se pretrece tot în curtea respectivei femei are legãturã cu casa bãtrîneascã, în care nu locuieste nimeni de 14 ani. „Am în grijã casa fiului meu, care s-a mutat la Brasov de acum 14 ani. ÃŽn aceastã locuintã nu se consumã absolut nimic. Nici mãcar un bec nu se aprinde vreodatã si cu toate astea, în varã am plãtit o facturã de 97 de lei, iar pe 31 august a mai venit una de 42 de lei. Pe ultima am refuzat sã o plãtesc, pentru cã m-am sãturat sã tot dau bani“, a mai spus Ioana Burciu. Acelasi reprezentant al E-On care a citit contorul de la casa bãtrînei a verificat si contorul celei nelocuite. De ani de zile, Ioana Burciu achitã contravaloarea abonamentului radio, TV si abonamentul la curent electric. „Mama a fãcut cerere ca sã fie datã la scãdere casa respectivã, dar cînd E-On a schimbat tipul abonamentelor si a refãcut contractele, a pus si casa bãtrîneascã în rîndul clientilor. Cel care a venit si a citit recent contorul a constatat cã sînt peste o mie de kW plãtiti fãrã a fi consumati. I s-a spus mamei sã meargã la Electrica Bicaz, pentru a recupera banii. Doar cã mama este vîrstã. A mai fost la IRE Bicaz si n-a rezolvat nimic, pentru cã nu a bãgat-o nimeni în seamã“, a mai spus fiica Ioanei Burciu.

Articol afisat de 2218 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective