Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Iarna va stabili dacã sedintele autoritãtilor au acoperire practicã

• se pune la cale un protocol de colaborare a unor institutii în caz cã zãpada va creea probleme

Institutiile care au activitate odatã ce vine zãpada îsi vor oficializa colaborarea printr-un protocol. La ultima sedintã a Colegiului Prefectural, prefectul a cerut încheierea unui protocol între Sectia Drumuri Nationale Neamt, Serviciul Politiei Rutiere si Autoritatea Rutierã, pentru desfãsurarea unor actiuni de interventie comune. Pregãtirea pentru iarnã a Sectiei Drumuri Nationale, care se ocupã de 425 de kilometri în Neamt, a fost subiectul principal abordat la întîlnirea amintitã. Conform celor precizate de directorul Stejãrel Spiridonescu, pentru pregãtirea interventiilor au fost constituite patru baze de deszãpezire (Piatra Neamt, Roman, Tîrgu Neamt si Cãlugãreni) si a douã puncte de sprijin la Bicaz si Potoci, unde se va executa serviciul fãrã întrerupere, pe toatã perioada manifestãrii fenomenelor meteo periculoase. Pînã pe data de 15 noiembrie, conform programului prezentat de directorul Spiridonescu, angajatii curãtã marginile drumurilor pentru a asigura scurgerea apei si înlãturarea obstacolelor de la podurile si podetele înfundate.
Prefectul Mocanu a cerut sefului de la Sectia Drumuri Nationale sã-i prezinte o documentatie privind situatia utilajelor proprii, cît a celor închiriate de la firmele private. „Vreau sã cunosc exact de unde provin aceste utilaje pentru ca, în situatia în care apar probleme, sã stim a cui este vina si, dacã va fi cazul, sã nu mai fie încheiate contracte cu firme care nu-si fac treaba“, declarat prefectul.
Pentru iarna care va veni, Sectia Drumuri Nationale s-a aprovizionat cu 2.500 de metri cubi de material antiderapant si 3.800 de tone de sare. 1.500 de tone de sare si material antiderapant au rãmas din stocul constituit pentru iarna trecutã.
Pregãtirea autoritãtilor pentru iarnã a constituit subiect de dezbatere si pentru Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgentã. Prefectul a criticat comitetele locale care nu au întocmit, pînã în prezent, planurile operative de actiune pe timpul iernii si a cerut celor 31 de localitãti în cauzã sã urgenteze elaborarea si transmiterea lor la Centrul Operational Judetean pentru Situatii de Urgentã.
Pentru interventia pe drumurile judetene s-au organizat patru baze de deszãpezire (Piatra Neamt, Roman, Bicaz, Tîrgu Neamt). De pe 1 decembrie 2007, la Poiana Teiului va functiona o gardã de interventie, aflatã în subordonarea Detasamentului de pompieri de la Tîrgu Neamt, care va asigura serviciul de interventie în aceastã zonã, atît pe timp de iarnã, cît si pe timp de varã.

Articol afisat de 1318 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective