Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pretul europarlamentarelor si referendumului, 1.292 de miliarde

Pregãtirile pentru referendum si alegerile pentru desemnarea europarlamentarilor români în Parlamentul European sînt în plinã desfãsurare în Neamt. Guvernul a alocat fondurile necesare pentru buna desfãsurare a celor douã actiuni, programate pentru 25 noiembrie. Dupã cum a declarat prefectul Toader Mocanu, a fost reactualizatã componenta comisiei tehnice judetene si comitetelor de lucru. Pînã în prezent au fost numerotate cele 462 de sectii de votare, în baza deciziilor emise de primari. La sediul Cercului Militar, acolo unde va functiona Biroul Electoral Judetean, Prefectura a asigurat dotarea în cinci birouri în care se va desfãsura activitatea specificã euroalegerilor. Pînã vineri, 9 noiembrie, partidele politice îsi vor desemna reprezentantii în cadrul Biroului Electoral Judetean, iar o zi mai tîrziu, presedintele - judecãtoarea Cristina Marazliu, va completa BEJ cu persoanele desemnate. Pînã la sfîrsitul acestei sãptãmîni se vor ridica buletinele de vot de la tipar. „Pînã pe 14 noiembrie, toate sectiile în care se va vota pentru desemnarea reprezentantilor în Parlamentul European vor fi dotate cu toate cele necesare. Pe 15 noiembrie, BEJ va fi completat cu membrii partidelor neparlamentare. Pe 22, primarii le vor înmîna presedintilor sectiilor de votare copii dupã listele electorale speciale, iar pe 24 noiembrie, la ora 7 dimineata, se va încheia campania electoralã“, a declarat prefectul Mocanu.
Guvernatii au emis cinci hotãrîri în baza cãrora tot pe 25 noiembrie sã se desfãsoare referendumul privind votul uninominal. Pentru aceastã actiune, bugetul statului se va subtia cu 47,349 milioane de lei, din care 44,288 milioane de lei vor ajunge la prefecturile din tarã. Pentru euroalegeri, bugetul este mai mare, respectiv 81,903 milioane de lei. ÃŽn total 1.292 de miliarde de lei vechi. Comisia Judeteanã si Grupul Tehnic de Lucru pentru referendum îsi vor desfãsura activitatea sub coordonarea subprefectului Niculina Dobrilã. „Si în cazul referendumului si al euroalegerilor, specialistii de la Statisticã vor lucra cu aceeasi bazã de date. Asta se va întîmpla din lipsã de dotare. Practic, se va lucra dublu, în acelasi timp. Va fi, în aceeasi locatie, o comisie care va urmãri desfãsurarea alegerilor pentru PE si una a referendumului. Era de preferat sã se lucreze cu douã statii, dar dotarea existentã împiedicã acest lucru“, a mai spus prefectul Mocanu.
Atît sectiile de vot pentru euroalegeri cît si cele pentru referendum vor fi în aceleasi incinte, dar în încãperi diferite, diferentierea fãcîndu-se prin indicatoare, pentru a nu exista confuzii. Autoritãtile din Roman au rezolvat problema dublãrii celor 40 de sectii care functionau pînã acum - la Tîrgu Neamt se vor dubla cele 13, la Bicaz - nouã, iar la Roznov, sase. Rãmîne de vãzut cum se va rezolva aceastã problemã si în Piatra Neamt, unde de obicei functionau 76 de sectii. „Judetul Neamt a fost programat pentru data de 11 noiembrie ca sã ridice buletinele de vot pentru referendum“, a mai adãugat Toader Mocanu. Presedintã a BEJ pentru referendum a fost desemnatã judecãtoarea Caliopia Nica.

Articol afisat de 1265 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective