Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 5 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Un egal cît o victorie

Un egal cît o victorie

• Universitatea Cluj Napoca - Ceahlãul Piatra Neamt 1-1 (1-0) • au marcat Nemanja Jovanovici (‘14), pentru gazde, si „jucãtorul cu numãrul 44“, pentru oaspeti •

Ceahlãul Piatra Neamt a confirmat victoria cu Gloria Bistrita si a scos un punct în etapa a XIII-a a Ligii I, 1-1 la Cluj, cu Universitatea. Importanta egalului galben-negrilor pe terenul „sepcilor rosii“ este mare. Aceasta pentru cã Universitatea a rãmas mult în urma Ceahlãului în clasament si atfel misiunea moldovenilor, de a se salva de la retrogradare, se poate usura. Cele douã goluri ale jocului au fost marcate de Nemanja Jovanovic (‘14), respectiv „jucãtorul cu numãrul 44“, în minutul 54. Miza partidei si-a pus amprenta pe prestatiile celor douã combatante, Alin Savu fiind primul care a încercat în primele minute sã deschidã scorul printr-un sut de la distantã (‘3), care a ocolit poarta oaspetilor. Universitatea Cluj Napoca a profitat apoi din plin de greseala arbitrului Cristian Balaj. Maramureseanul nu a fluierat fault la „jucãtorul cu numãrul 8“ de la Ceahlãul, la mijlocul terenului, iar clujenii au declansat un contraatac ce s-a transformat în gol. Goga a înaintat cu mingea la picior în jumãtatea adversã, i-a pasat lui Jovanovic, iar sîrbul a punctat din interiorul careului (‘14). Ceahlãul are meritul de a fi crezut în sansa sa si de a fi echilibrat jocul. Galben-negrii au început sã tinã de minge, au construit atacuri periculoase. „Jucãtorul cu numãrul 8“ i-a pasat bine colegului „cu numãrul 11“, însã acesta a ratat tinta, pentru ca în minutul 35, „jucãtorul cu numãrul 29“ sã suteze din apropiere, dar fãrã precizie. ÃŽn minutul 41, Baciu, atacantul gazdelor, a fost providential pentru echipa sa, scotînd de pe linia portii la încercarea de egalare a „numãrului 17“, iar cele douã formatii au plecat la cabine cu scorul înregistrat pe tabela de marcaj încã din minutul 14.

Suspans în minutul 82

Actul secund a fost mai spectaculos decît primul. Ceahlãul a fost vioara întîi în repriza secundã. La prima sa actiune periculoasã de poartã, Ceahlãul a egalat, în minutul 58. Cãpitanul moldovenilor a pãtruns în zonã centralã si a centrat cu piciorul stîng pentru lovitura de cap a „jucãtorului cu numãrul 44“: 1-1, min.54. ÃŽnainte de a trimite cu capul spre poarta lui Martin Tudor, moldoveanul a avut timpul necesar de a-l privi pe fostul portar al Stelei si de a analiza sansele acestuia de a interveni. La centrarea colegului sãu din linia medianã, vîrful nationalei Moldovei a trimis la coltul scurt, fapt care l-a fãcut pe Tudor sã plonjeze în van. ÃŽn continuare Ceahlãul a fost echipa mai bunã. Apãrîndu-se exact, moldovenii au reusit sã enerveze tabãra clujeanã, fãcîndu-i pe elevii lui Gheorghe Mutescu sã atace prin mingi aruncate în careul nemtean. Minutul 82 putea sã aducã modificãri pe tabelã. Clujenii au atacat pe partea dreaptã, iar centrarea lui Dorin Goga a fost reluatã din marginea careului mic de Sandu Negrean, lovitura de cap a acestuia trimitînd mingea pe lîngã bara din dreapta portii nemtene. La faza imediat urmãtoare, Ceahlãul a atacat tot pe dreapta, iar decarul oaspetilor a centrat în mijlocul careului clujean. „Jucãtorul cu numãrul 11“ a deviat mingea cu capul, însã Martin Tudor a avut noroc. ÃŽn finalul partidei gazdele au marcat, dar golul lui Alin Savu a fost anulat pe bunã dreptate, clujeanul aflîndu-se în ofsaid. Un mare merit la stabilirea scorului final îi apartine „jucãtorului cu numãrul 1“ al oaspetilor, acesta avînd o interventie de zile mari la un sut din mijlocul careului care i-a apartinut lui Negrean. Acest egal este al doilea în istoria confruntãrilor dintre Gheorghe Multescu, antrenorul principal de la Universitatea Cluj, si fiul sãu, portar la Ceahlãul. Primul a fost pe vremea cînd tehnicianul era pe banca Sportului Studentesc, iar fiul juca pentru Astra Ploiesti, meciul terminîndu-se 0-0.

Declaratii dupã meci

„Un rezultat bun în conditiile în care a fost un meci foarte greu. Acesta nu este locul Clujului. Au echipã bunã si un antrenor, Multescu, cu care au obtinut mai multe puncte în trei etape decît în primele zece“, a declarat antrenorul principal de la Ceahlãul.
De partea cealaltã, Gheorghe Multescu a precizat: „La lotul pe care l-am avut, am reusit sã facem un joc bun, în fata unei echipe cu talie foarte mare. Am avut multe absente si a trebuit sã improvizãm. Am jucat pragmatic, dar am primit un gol aiurea si nu am mai putut reveni în joc“. Tehnicianul clujenilor a apreciat însã prestatia fiului sãu care a apãrat poarta nemtenilor.

Articol afisat de 1436 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective