Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Copil cãzut în cap din tren

• o fetitã de 10 ani, din Pascani, a încercat sã închidã usa vagonului, dupã ce trenul pornise • accidentul s-a petrecut la Sãbãoani, victima fiind o micutã cersetoare din Pascani • politistii TF au verificat inclusiv varianta ca aceasta sã fi fost împinsã • Florentina U. a suferit un traumatism cranio-cerebral deschis •

Scene de groazã s-au petrecut, ieri dimineatã, 5 noiembrie, în apropierea Haltei Sãbãoani. Sub privirile zecilor de cãlãtori aflati într-un tren personal care merge la Iasi, care se pusese în miscare, o fetitã a cãzut dintr-un vagon. Ca prin minune, însã, copila, în vîrstã de 10 ani, care se îndeletniceste cu cersitul prin gãri sau trenuri, a scãpat cu viatã - nefiind prinsã sub roti, însã a suferit leziuni în zona capului. Persoanele de fatã au sunat Dispeceratul Unic 112 si în zonã au fost mobilizate echipaje ale Statiei de Ambulantã, precum si lucrãtorii Postului de Politie Transporturi Feroviare (TF) Roman. „Accidentul s-a petrecut în jurul orei 8.15, în dimineata zilei de luni, 5 noiembrie, pe raza comunei Sãbãoani. Victima a fost o minorã în vîrstã de 10 ani, domiciliatã în localitatea Pascani, judetul Iasi. Din primele verificãri efectuate a reiesit cã aceasta circula cu trenul personal Mãrãsesti - Iasi, iar, la plecarea din statia Sãbãoani, s-a aplecat în afara vagonului, pentru ca sã tragã si sã închidã usa. Minora s-a dezechilibrat si a cãzut pe terasament, lovindu-se la cap“, au declarat lucrãtorii Postului de Politie TF Roman. ÃŽntrucît, în primã fazã, a fost luatã în calcul si posibilitatea ca Florentina U. sã fi fost împinsã în afarã, oamenii legii au verificat si acest aspect. Politistii nu au descoperit, însã, indicii care sã confirme o asemenea ipotezã.
În cele din urmã, copila a ajuns la Spitalul Municipal Roman, fiind diagnosticatã cu traumatism cranio-cerebral acut deschis. Avînd în vedere vîrsta fragedã a victimei, cadrele medicale urmau s-o transfere la o clinicã de specialitate din Iasi. Politistii au întocmit în acest caz un dosar penal, urmînd sã propunã mãsurile legale, în functie de rezultatele verificãrilor.
Reamintim cã, recent, în municipiul Roman s-a petrecut un caz cu mult mai dramatic, victima, un bãrbat în vîrstã de 37 de ani, din satul Pildesti, comuna Cordun, fiind tãiatã de tren. Lucian M. a rãmas fãrã picioare din sold, fiindu-i tãiate de rotile Trenului Rapid Bucuresti-Botosani. Pentru salvarea bãrbatului a intervenit imediat un lucrãtor al Biroului de Politie TF Roman, care l-a dus la spital cu tot cu unul dintre membrele sectionate. Ceea ce a urmat i-a socat pe medicii chirurgi, desi obisnuiti cu tot felul de grozãvii. În final, bãrbatul a fost transportat la o clinicã ieseanã. Politistii au stabilit cã totul a fost doar un accident nefericit, Lucian M. încercînd sã urce în Rapidul 651, Bucuresti - Botosani, în Statia Roman, dar s-a dezechilibrat si a cãzut sub rotile garniturii care tocmai se pusese în miscare.

Articol afisat de 1538 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective