Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Acvaterm Tîrgu Neamt nu va fi înlocuitã cu Apa Serv

• aceasta a fost hotãrîrea luatã de CA si AGA societãtii de interes local, în sedinta din 7 noiembrie • aflatã în procedurã de reorganizare judiciarã, Acvaterm a primit undã verde din partea judecãtorului sindic sã functioneze în continuare •

Serviciul public de apã si canalizare al orasului Tîrgu Neamt nu va fi transferat la un operator regional. Aceasta a fost concluzia unei întîlniri a conducerii Primãriei cu membrii Consiliului de Administratie si al Adunãrii Generale a Actionarilor de la Acvaterm, care a avut loc la sediul administratiei publice locale miercuri, 7 noiembrie.
Întrunirea a avut rolul de a stabili dacã se mai poate pune în discutie problema aderãrii la un operator regional, în conditiile în care Acvaterm nu a falimentat, ba chiar a primit undã verde din partea judecãtorului sindic sã functioneze în continuare, conform planului de reorganizare judiciarã urmat pînã în prezent. Mãsura a fost dispusã în urma termenului de pe 6 noiembrie, cînd judecãtorul sindic a avut de luat o hotãrîre în baza raportului prezentat de administratorul judiciar al societãtii. Cum firma tîrgnemteanã a reusit sã-si îndeplineascã obligatiile asumate, obtinînd chiar profit în urma activitãtii desfãsurate, instanta a decis cã aceasta poate sã-si continue activitatea, conform planului urmat pînã acum.
Trecerea serviciului public de apã si canalizare la un operator regional a fost supusã atentiei forului legislativ de pe 31 octombrie, cînd alesii au decis sã amîne proiectul de hotãrîre initiat de primarul Decebal Arnãutu, privind participarea orasului Tîrgu Neamt, prin Consiliul Local, la constituirea unei Asociatii de dezvoltare intercomunitarã, avînd ca obiect de activitate dezvoltarea serviciilor de alimentare cu apã si canalizare. Edilul urbei a arãtat atunci cã asocierea înseamnã sansa unor fonduri europene pentru reabilitarea retelelor de apã, chiar dacã aceasta ar fi atras falimentul firmei patronate de Consiliul Local. Consilierii din AGA Acvaterm s-au opus, iar liberalul Neculai Andoni i-a convins pe colegii din legislativ cã, atîta vreme cît Acvaterm este în procedurã de reorganizare judiciarã, soarta sa poate fi hotãrîtã doar de judecãtorul sindic. Membrii legislativului au decis atunci sã amîne luarea unei decizii pînã dupã termenul de pe 6 noiembrie, pentru a afla mai întîi hotãrîrea instantei. „Acvaterm se aflã sub incidenta legii insolventei, este în procedurã de reorganizare judiciarã, are un plan bun de activitate care i-a adus si profit. Administratorul judiciar care conduce activitatea Acvaterm a prezentat raportul de activitate judecãtorului sindic, la termenul de pe 6 noiembrie, iar magistratul a hotãrît ca Acvaterm sã-si continue activitatea. Consiliul Local nu poate trece la altã procedurã, pentru cã nu îi dã voie legea, nu poate sã anuleze o hotãrîre a Tribunalului“ a declarat Neculai Andoni.
Proiectul privind participarea orasului Tîrgu Neamt la constituirea asociatiei de dezvoltare intercomunitarã pentru dezvoltarea serviciilor de alimentare cu apã si canalizare va fi supus din nou la vot cu prilejul unei sedinte extraordinare a Consiliului Local.

Articol afisat de 1435 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective