Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Medicii fug ca dracu’ de tãmîie cînd aud de salariile de la Ambulantã

Medicii fug ca dracu’ de tãmîie cînd aud de salariile de la Ambulantã

• pe cele 20 de posturi scoase la concurs luna aceasta, nu s-a înscris decît un singur medic • cei care s-au arãtat interesati, au renuntat cînd au aflat de lefuri • un medic specialist cîstigã 10,482 milioane, iar un nespecialist nici mãcar minimul prevãzut de Codul Muncii, adicã 8,8 milioane de lei •

Serviciul Judetean de Ambulantã (SJA) Neamt riscã sã rãmînã fãrã medici. Recenta ofertã fãcutã în scopul angajãrii a 20 de medici care sã îsi desfãsoare activitatea aici nu a suscitat interes. Asta desi anuntul de scoatere la concurs a acestor posturi a fost fãcut din vreme, iar perioada de înscriere a fost de 15 zile lucrãtoare, cu alte cuvinte, doritorii ar fi avut timp suficient sã îsi prezinte cererea. Dar, pe cele 20 de posturi s-a înscris un singur medic, motiv pentru care nu mai poate fi vorba despre concurs, ci despre un examen. Oferta de angajare fãcutã de SJA Neamt era adresatã medicilor urgentisti, medicilor de familie si acelora care încã nu au definitivate specializãrile si care profeseazã în baza certificatului de liberã practicã. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctor Letitia Damoc, manager al Ambulantei Neamt, anuntul de angajãri masive de medici i-a tentat pe cîtiva, care atunci cînd au auzit care este programul de lucru si salarizarea, s-au lecuit si au dat bir cu fugitii. Pentru un medic specialist, salariul de încadrare este de 10,482 milioane de lei vechi, iar pentru un medic nespecialist este de circa 8 milioane de lei, în nici un caz 8,8 milioane de lei cît prevede Codul Muncii, pentru angajatii cu studii superioare. Bineînteles cã la aceste salarii tarifare se adaugã sporuri, plata de gãrzi, respectiv, ore suplimentare pe care toti medicii de al Ambulantã sînt nevoiti sã le efectueze pentru acoperirea perfectã a turelor.
„ÃŽn scurt timp, situtia va deveni mai mult decît criticã la Serviciul de Ambulantã. Conform unor noutãti legislative recent apãrute, medicilor români li se recunosc studiile si specialitãtile în toate statele Uniunii Europene si în Confederatia Elvetianã. Asta înseamnã cã urmeazã valuri de plecãri în strãinãtate a medicilor nemteni. Medicii români sînt foarte apreciati peste tot în lume, iar scoala româneascã de medicinã si-a confirmat clasa. La ora actualã, multi medicii urgentisti de la Ambulantã, unitãti de primire a urgentelor si Reanimare sînt decisi sã plece afarã, unde li se oferã salarii de cinci-sase ori mai mari decît aici. ÃŽntrebarea este cine mai rãmîne sã lucreze aici?“, a declarat doctor Letitia Damoc, manager al Ambulantei Neamt.
SJA Neamt se confruntã, la ora actualã, cu o crizã acutã de personal de toate categoriile. În ceea ce priveste medicii, penuria este maximã - sînt 12 de toti în judet, în conditiile în care la substatiile Bicaz si la Ceahlãu nu lucreazã nici un medic. Cei mai multi, adicã sapte, îsi desfãsoarã activitatea la Piatra Neamt, fãcînd vrînd-nevrînd ore suplimentare, pentru a putea face fatã solicitãrilor.

Articol afisat de 1529 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective